ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Στρατιωτική φάλαγγα αυτοκινήτων του ΝΑΤΟ δέχθηκε επίθεση

Αφγανιστάν: Στρατιωτική φάλαγγα αυτοκινήτων του ΝΑΤΟ δέχθηκε επίθεση

Στρατιωτική αυτοκινητοπομπή τής υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ δύναμης ISAF βομβαρδίστηκε σήμερα έξω από τη βάση της στη διπλωματική συνοικία της Καμπούλ, αλλά κανείς από τους στρατιώτες δεν τραυματίστηκε, δήλωσαν πηγές ασφαλείας και η ISAF.


Η βάση βρίσκεται κοντά τόσο στη γερμανική όσο και στην ιταλική πρεσβεία.
Πηγές ασφαλείας δήλωσαν πως η βόμβα είχε στόχο στρατιωτική αυτοκινητοπομπή κοντά στην είσοδο της βάσης, όμως η ανακοίνωση της ISAF ανέφερε μόνο πως σημειώθηκε "πυροδότηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στην περιοχή του στρατοπέδου Έγκερς".

Στην ανακοίνωση προστίθεται: "Από τις αρχικές πληροφορίες δεν προκύπτουν οποιεσδήποτε απώλειες για τη Διεθνή Δύναμη Αρωγής στην Ασφάλεια (ISAF)".
Δημοσιογράφοι του πρακτορείου Ρόιτερς άκουσαν σειρήνες και ελικόπτερα που πετούσαν πάνω από το σημείο, ενώ από ένα μεγάφωνο οι στρατιώτες στη βάση διατάχθηκαν να οπλίσουν και να λάβουν θέσεις άμυνας.

Εξάλλου, η ISAF ανέφερε πως ένα μέλος της δύναμης σκοτώθηκε σήμερα σε επίθεση αυτοκτονίας στο ανατολικό Αφγανιστάν.
Άλλη μια έκρηξη στο νότιο τμήμα της πρωτεύουσας δεν προκάλεσε τραυματισμούς. "Ήταν μια μικρή νάρκη... που τοποθετήθηκε από εχθρούς του Αφγανιστάν, αλλά δεν προκάλεσε απώλειες", δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.