ΚΟΣΜΟΣ

Σουμάχερ: Τι δείχνει το βίντεο από το κράνος του

Σουμάχερ: Τι δείχνει το βίντεο από το κράνος του

Με αγωνία αναμένεται η σημερινή συνέντευξη Τύπου που θα δώσουν γάλλοι εισαγγελείς σχετικά με την πορεία των ερευνών τους για τις συνθήκες του ατυχήματος κατά το οποίο ο Μίχαελ Σουμάχερ τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι.

Η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Αλμπερβίλ στις Άλπεις, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εισαγγελέας Πατρίκ Κουίνσι.

Σύμφωνα με το γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό BFM, όπως προκύπτει από το υλικό της κάμερας στο κράνος του Σουμάχερ, ο πιλότος της F1 δεν κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα λίγο πριν χτυπήσει.

Δημοσιογράφος του γαλλικού καναλιού ισχυρίζεται ότι γνωρίζει τι περιέχει το βίντεο και αναφέρει ότι ο Σουμάχερ έκανε σκι με χαμηλή ταχύτητα ανάμεσα σε δύο πίστες την ώρα του ατυχήματος.
Τη σχετική είδηση, η οποία με τη σειρά της δημιουργεί νέα ερωτήματα, αναμένεται να διαψεύσουν ή να επιβεβαιώσουν οι γάλλοι εισαγγελείς το μεσημέρι.

Οι εισαγγελείς ερευνούν επίσης το κατά πόσο ήταν εμφανή και σωστά τοποθετημένα τα όρια ανάμεσα στις πίστες, δίπλα στον τόπο του ατυχήματος και κατά πόσο λειτούργησαν σωστά οι ασφάλειες στις δέστρες του Μ. Σουμάχερ, οι οποίες ενώνουν το πέδιλο με την μπότα.