ΚΟΣΜΟΣ

Τρεις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές τα ξημερώματα στη Γάζα

Τρεις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές τα ξημερώματα στη Γάζα

Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη διεξήγαγαν, νωρίς το πρωί της Παρασκευής, τρεις διαδοχικές αεροπορικές επιδρομές σε περιοχές βόρεια, δυτικά και νότια της πόλης της Γάζας, εις απάντηση των Παλαιστινιακών επιθέσεων στο Ισραήλ, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχων των υπηρεσιών ασφάλειας.

Αξιωματούχοι ασφαλείας της Χαμάς είπαν ότι οι τρεις διαδοχικές εκρήξεις «ακούστηκαν» στις βόρειες, ανατολικές και νότιες περιοχές της Γάζας, όταν αεροσκάφη τύπου F16 εκτόξευσαν πολλαπλούς πυραύλους σε διάφορους στόχους στην περιοχή.

Ιατρικές πηγές ανέφεραν ότι ομάδες διάσωσης έσπευσαν στις πληγείσες περιοχές, προσθέτοντας ότι 8 Παλαιστίνιοι –άμαχοι- τραυματίστηκαν στην πόλη Ράφα, νότια της Γάζας.

Όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο, οι πηγές ανέφεραν ότι οι επιθέσεις περιελάμβαναν στόχους της Χαμάς και μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης Τζιχάντ.

Την Πέμπτη, άγνωστοι μαχητές εκτόξευσαν ένα πύραυλο από τη Γάζα στο νότιο Ισραήλ, ωστόσο ο πύραυλος αυτός δεν προκάλεσε ζημιές ή θανάτους. Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα ήταν μια προφανής απάντηση στην εκτόξευση του πυραύλου, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την επίθεση στο νότιο Ισραήλ.