Ταραχές με τραυματίες στη βόρεια Μπανγκόκ

Ταραχές με τραυματίες στη βόρεια Μπανγκόκ

Βίαια επεισόδια ξέσπασαν μεταξύ φιλοκυβερνητικών και αντικυβερνητικών διαδηλωτών στη βόρεια Μπανγκόκ σήμερα, παραμονή των βουλευτικών εκλογών.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν μάλιστα πως άκουσαν πυροβολισμούς και εκρήξεις, στη διάρκεια των ταραχών που σημειώθηκαν ανάμεσα σε διαδηλωτές που θέλουν να παρεμποδίσουν τη διεξαγωγή των αυριανών εκλογών και σε οπαδούς της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το κέντρο πρώτων βοηθειών, τουλάχιστον ένας άνθρωπος νοσηλεύεται με τραύματα από σφαίρα. Δύο ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν στη βόρεια Μπανγκόκ, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Reuters.

Οι τραυματισμοί σημειώθηκαν στην περιοχή Λάκσι της Μπανγκόκ, κοντά στο αεροδρόμιο Ντον Μουάνγκ, ένα προπύργιο του Puea Thai Party, του κόμματος της πρωθυπουργού Γινγκλάκ Σιναουάτρα. Οι οπαδοί της είχαν συγκεντρωθεί εκεί για να ζητήσουν να μην παρεμποδιστεί η διεξαγωγή της αυριανής ψηφοφορίας.
Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν ομάδα οπαδών της κυβέρνησης προσέγγισε διαδηλωτές που είχαν αποκλείσει κτήριο στο οποίο βρίσκονταν οι κάλπες που επρόκειτο να μεταφερθούν σε διάφορα εκλογικά κέντρα.