Ινδονησία: Επαναλειτουργούν τρία αεροδρόμια

Ινδονησία: Επαναλειτουργούν τρία αεροδρόμια

Τρία αεροδρόμια της Ινδονησίας επαναλειτούργησαν ενώ άλλα τέσσερα παραμένουν κλειστά, μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Κελούντ από την οποία σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι και δεκάδες χιλιάδες άλλοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα χωριά τους, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της χώρας.

Το Κελούντ, ένα από τα πιο επικίνδυνα ηφαίστεια της Ιάβας, εξερράγη το βράδυ της Πέμπτης εκτοξεύοντας στάχτες και βράχους στα γύρω χωριά, σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών Μπαμπάνγκ Έρβαντ είπε ότι ξανάνοιξαν τα αεροδρόμια των πόλεων Μάλανγκ, Σιλάκαπ και Σεμάρανγκ. "Δεν υπάρχει πρόβλημα με τις πτήσεις (σ.σ. εξαιτίας της ηφαιστειακής τέφρας) αυτή τη στιγμή. Εξετάζουμε την κατάσταση στα άλλα αεροδρόμια", σημείωσε.

Επτά αεροδρόμια, μεταξύ των οποίων και τα διεθνή αεροδρόμια της Σουραμπάγια, της Γιογκιακάρτα, του Σόλο και του Μπαντούνγκ αναγκάστηκαν να κλείσουν την Παρασκευή λόγω της στάχτης που κάλυψε τις πόλεις της ανατολικής Ιάβας.

Στις αρχές Φεβρουαρίου ένα άλλο ηφαίστειο της Ινδονησίας, το Σιναμπούνγκ, εξερράγη σκοτώνοντας τουλάχιστον 16 ανθρώπους. Το Σιναμπούνγκ ενεργοποιήθηκε το 2010, για πρώτη φορά μετά από 400 χρόνια.