ΚΟΣΜΟΣ

Στη Σερβία υπάρχει πλήρης σταθερότητα

Στη Σερβία υπάρχει πλήρης σταθερότητα

Στη Σερβία υπάρχει πλήρης πολιτική σταθερότητα κι αυτό δίνει την ευκαιρία για την εδραίωση κράτους δικαίου και την άφιξη νέων επενδυτών, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης Αλεξάνταρ Βούτσιτς, σε συνέντευξή του στο CNN.

Ο κ. Βούτσιτς ανήγγειλε προνόμια για τους επενδυτές που θα επιλέξουν τα επόμενα δύο χρόνια τη Σερβία για να αναπτύξουν επιχειρηματική δραστηριότητα.

Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στην Ουκρανία, η οποία όπως και η Σερβία έχει στενές σχέσεις με τη Ρωσία και πρόθεση να ενταχθεί στην ΕΕ, ο κ. Βούτσιτς υπενθύμισε ότι η Σερβία πρόσφατα άρχισε ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και ότι έχει επιτύχει μεγάλη πρόοδο.

Πραγματικά προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποφύγουμε οποιεσδήποτε αναταραχές. Πρέπει να αναμορφώσουμε την οικονομία, κάναμε πολλά στον τομέα αυτό στο παρελθόν. Δώσαμε μάχη κατά του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς, εγκαταστήσαμε κράτος δικαίου κι αυτό είναι που διαφοροποιεί τη Σερβία από άλλες χώρες της περιοχής σημείωσε.

Ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης εξέφρασε την ελπίδα, η Ουκρανία να καταφέρει να ξεπεράσεις τις δυσκολίες και πρόσθεσε ότι η Σερβία κάνει τα πάντα για να υλοποιήσει τους στόχους που έθεσε και να προσεγγίσει την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι άνθρωποι στη Σερβία έχουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνησή τους και στις μεταρρυθμίσεις, πιστεύουν ότι οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν και ότι θα είναι επιτυχημένες.

Οι άνθρωποι βλέπουν ότι αγωνιζόμαστε και κάνουμε τα πάντα για να βελτιώσουμε τις ζωές των απλών ανθρώπων σημείωσε ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης.

Απαντώντας στην ερώτηση γιατί πιστεύει ότι θα επιτύχουν οι μεταρρυθμίσεις στη χώρα του, ο κ. Βούτσιτς τόνισε ότι η Σερβία πέτυχε να σταθεροποιήσει την οικονομία, να μειώσει τον αριθμό των ανέργων και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι επικείμενες μεταρρυθμίσεις θα διασφαλίσουν νέες θέσεις εργασίας.