Μόσχα: Συλλήψεις σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δικαστήριο

Μόσχα: Συλλήψεις σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δικαστήριο

Συνελήφθησαν έξω από το δικαστήριο της Μόσχας 15 εκ των διαδηλωτών που έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο, καθώς σήμερα ανακοινώνονται οι ποινές οκτώ καταδικασθέντων για επίθεση κατά των δυνάμεων ασφαλείας σε αντικυβερνητική διαδήλωση το 2012.


Το δικαστήριο έκρινε την Παρασκευή ένοχους τους κατηγορούμενους για πρόκληση ταραχών και για επίθεση κατά της αστυνομίας κατά τη διάρκεια διαδήλωσης της 6ης Μαΐου 2012, μία ημέρα πριν ο Πούτιν, που βρίσκεται στην εξουσία από το 2000, μεταπηδήσει και πάλι στην προεδρία, έπειτα από μία ενδιάμεση πρωθυπουργική θητεία.

Ο εισαγγελέας πρότεινε την επιβολή ποινών κάθειρξης πέντε έως έξι ετών κατά των νεαρών καταδικασθέντων, επτά ανδρών και μίας γυναίκας.
Ο ρώσος πρόεδρος αρνείται ότι χρησιμοποιεί τα δικαστήρια ως όργανα άσκησης πολιτικής, τονίζει όμως ότι οι άνθρωποι που επιτίθενται κατά της αστυνομίας πρέπει να τιμωρούνται.

Εξάλλου, εκφράζονται φόβοι ότι οι ταραχές στην Ουκρανία θα ωθήσουν τις ρωσικές αρχές να στείλουν ένα αυστηρό μήνυμα με την επιβολή αυστηρών ποινών στους οκτώ κατηγορούμενους.