ΚΟΣΜΟΣ

Σκόπια: Προεδρική φρουρά φυλάει το άγαλμα του Ντουσάν!

Σκόπια: Προεδρική φρουρά φυλάει το άγαλμα του Ντουσάν!

Οι αρχές των Σκοπίων έθεσαν σε στενή επιτήρηση το ...άγαλμα του βασιλιά των Σέρβων, Στέφανου Ντουσάν, που τοποθετήθηκε πριν λίγο καιρό στο κέντρο της πόλης των Σκοπίων.

«Τουλάχιστον πέντε αστυνομικοί βρίσκονται στη γέφυρα ‘Oκνο’ [‘μάτι’] της πόλης, όπου βρίσκεται το άγαλμα του τσάρου Ντούσαν των Σέρβων, καθώς παρακολουθείται από μακριά και από ένα τζιπ της αστυνομίας», γράφει τη σλαβική εφημερίδα των Σκοπίων, Ούτρινσκι.

Η εφημερίδα διατυπώνει ένα ερώτημα: ‘Ποιος πληρώνει τον βασιλιά Ντουσάν" στο να έχει μια τέτοια προεδρική φύλαξη;’

Κανείς δεν γνωρίζει τίποτε. Όλοι σφυρίζουν αδιάφορα. Το υπουργείο Εσωτερικών, γράφει η εφημερίδα, σε σχετική ερώτηση, αρνήθηκε ότι οι περιπολίες στην περιοχή του αγάλματος, προορίζονται για τον Στέφανο Ντούσαν!

Η εφημερίδα συνεχίζει και σημειώνει: αφού δεν το φυλάει κανείς, τότε το άγαλμα ποιος επιδιώκει να βρίσκεται εκεί αφού προκάλεσε την αντίθεση του κοινού για την τοποθέτησή του, μιας τοποθέτησης που έγινε νύχτα και κανείς δεν ξέρει από ποιον...

Αλλά, ένα μήνα μετά την τοποθέτηση αρκετών μνημείων που τοποθετήθηκαν παράνομα δεν έχει γίνει καμία ενέργεια.

«Δεν χρησιμοποιώ τη λέξη ξήλωμα. Αλλά θα αφαιρεθούν όλα τα αγάλματα που τοποθετήθηκαν παράνομα», δήλωσε ο Δήμαρχος του Κέντρου, Αντρέι Ζερνόφσκι.

Από το γραφείο του δεν έχει ακόμη διευκρινισθεί πότε θα αφαιρεθούν όλα τα αγάλματα, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.

Διαβάστε επίσης

Σκόπια- Διάλεξη: Πως οι Σκοπιανοί βρήκαν τις ρίζες τους....