ΚΟΣΜΟΣ

Ράσμουσεν: Το ΝΑΤΟ βρίσκεται στο πλευρό του Κιέβου

Ράσμουσεν: Το ΝΑΤΟ βρίσκεται στο πλευρό του Κιέβου

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη έκδοση της Bild, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φο Ράσμουσεν, δήλωσε ότι το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο βρίσκεται «στο πλευρό της Ουκρανίας» κι απαίτησε από τη Ρωσία να τηρήσει τις «διεθνείς δεσμεύσεις της».

«Όταν συναντήθηκα με τον Αρσένι Γιατσενιούκ την Πέμπτη, του έδωσα συγχαρητήρια για την δέσμευσή του υπέρ μιας ειρηνικής λύσης. Τον διαβεβαίωσα ότι το NATO βρίσκεται στο πλευρό της Ουκρανίας. Αναμένουμε ότι η Ρωσία θα εκπληρώσει τις διεθνείς δεσμεύσεις της, θα αποσύρει τα στρατεύματά της και δεν θα επέμβει σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας. Στο χάρτη της Ευρώπης του 21ου αιώνα, κανένας δεν πρέπει να αποπειραθεί να χαράξει καινούργια σύνορα», δήλωσε ο Ράσμουσεν.

Ο ίδιος είχε ανακοινώσει την Τετάρτη ότι το Σύμφωνο αποφάσισε να ενισχύσει τη συνεργασία του με την Ουκρανία και να αναθεωρήσει αυτή με τη Ρωσία.

«Θέσαμε το σύνολο της συνεργασίας NATO-Ρωσίας υπό επανεξέταση», ενώ ανεστάλησαν οι κοινές συναντήσεις των δύο μερών, είχε δηλώσει ο Ράσμουσεν μετά το πέρας της διμερούς συνόδου σε επίπεδο πρεσβευτών στην έδρα της Ατλαντικής συμμαχίας στις Βρυξέλλες.

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: «Λανθασμένος υπολογισμός η κατάληψη της Κριμαίας»

Προπαγάνδα κατά του Κρεμλίνου από τον Χοντορκόφσκι

Επαφές Μέρκελ με Ερντογάν και τον πρόεδρο της Κίνας

Δεν υπάρχουν σχέδια για αποστολή στρατιωτών στην Κριμαία

Ο Λευκός Οίκος επιβεβαιώνει την επίσκεψη του Γιατσενιούκ

Ουκρανία: Στις ΗΠΑ ο Γιατσενιούκ