ΚΟΣΜΟΣ

Νέα στοιχεία από τα ραντάρ της πολεμικής αεροπορίας της Μαλαισίας

Νέα στοιχεία από τα ραντάρ της πολεμικής αεροπορίας της Μαλαισίας

Για στροφή του αεροσκάφους της Malaysia Airlines δυτικά, σε κατεύθυνση εκτός της προκαθορισμένης πορείας του, πριν χαθεί η επικοινωνία μαζί του, κάνει λόγο επισήμως η πολεμική αεροπορία της Μαλαισίας, σύμφωνα με το δίκτυο BBC.


Στρατιωτική πηγή είχε δηλώσει νωρίτερα στο πρακτορείο Reuters ότι τα ραντάρ των ενόπλων δυνάμεων της ασιατικής χώρας έχουν καταγράψει πορεία του αεροσκάφους προς τα Στενά της Μάλακα, στις δυτικές ακτές της Μαλαισίας.

ip2

Η πτήση MH370, με 227 επιβάτες και 12 μέλη πληρώματος, είχε αναχωρήσει από την Κουάλα Λουμπούρ για το Πεκίνο και σταμάτησε να έχει επαφή με τις αρχές πολιτικής αεροπορίας της Μαλαισίας από νωρίς το πρωί του Σαββάτου.

ip3

Τα στενά της Μάλακα, ένας από τα πλέον πολυσύχναστους κόμβους της διεθνούς ναυσιπλοΐας, βρίσκονται στις δυτικές ακτές της Μαλαισίας.

Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι το Μπόινγκ είχε χάσει επαφή με τις αρχές πολιτικής αεροπορίας πάνω από την πόλη Κότα Μπάρου, στις ανατολικές ακτές της ασιατικής χώρας.

ip4

«Άλλαξε πορεία μετά το Κότα Μπάρου και κατέβηκε σε χαμηλότερο ύψος. Μπήκε στα στενά της Μαλακκά», ανέφερε ο στρατιωτικός αξιωματούχος, ο οποίος έχει άμεση ενημέρωση για την εξέλιξη των ερευνών.

Διαβάστε επίσης:

Αυτός είναι ο λόγος που καλούν τα τηλέφωνα των επιβατών του Boeing;

Μαλαισία: Δεν θέλουν αποζημίωση οι οικογένειες των επιβατών

Η συγκλονιστική ιστορία επιβάτη του αεροσκάφους που εξαφανίστηκε