ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Υόρκη: Αγωνία για τον Έλληνα αγνοούμενο της έκρηξης

Νέα Υόρκη: Αγωνία για τον Έλληνα αγνοούμενο της έκρηξης

Ώρες αγωνίας για την οικογένεια του Έλληνα, που αγνοείται έπειτα από τη χθεσινή έκρηξη στο ανατολικό Χάρλεμ του Μανχάταν - Σύμφωνα με πληροφορίες νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης, ωστόσοστενός του φίλος αποκάλυψε πως ακόμη δεν έχουν κανένα ίχνος του.


Πρόκειται για τον 42χρονο ομογενή Ανδρέα Παναγόπουλο, ο οποίος αναζητείται από την οικογένειά του.

Όπως σημειώνεται σε δημοσιεύματα αμερικανικών εφημερίδων, δεν είχε υπάρξει καμία ένδειξη ότι ο Παναγόπουλος βρισκόταν στα τρία νοσοκομεία που νοσηλεύονται τραυματίες.

Αν και υπήρχαν πληροφορίες ότι νοσηλεύεται σε νοσομομείο της Νέας Υόρκης οι πληροφορίες δεν επιβεβαιώνονται τελικά.

Ο Παναγόπουλος διέμενε στο δεύτερο όροφο του ενός κτιρίου που κατέρρευσε και είχε μιλήσει τηλεφωνικά με τη σύζυγό του Lisbeth Perez, 45 λεπτά πριν από την έκρηξη.

40147 1410668548943 2529465 n

Εν τω μεταξύ, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο και για την πιθανότητα να υπάρχουν άλλα δυο ελληνικά ονόματα στον κατάλογο των αγνοουμένων.

Ο νεότερος απολογισμός των αρχών κάνει λόγο για 6 νεκρούς, 74 τραυματίες και 9 αγνοούμενους, ενώ μερικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι αναζητούνται 12 άτομα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών αρχών και τα όσα ανέφερε χθες ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο, η ισχυρή έκρηξη που ισοπέδωσε δυο κτίρια οφείλεται σε διαρροή αερίου.

Συγγενείς και φίλοι του 42χρονου Ανδρέα Παναγόπουλου παρακολουθούσαν με αγωνία τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι ο Έλληνας (με καταγωγή από την Αθήνα), ο οποίος είναι ένοικος διαμερίσματος σε ένα από τα δυο κτίρια, βρισκόταν στο σπίτι του την ώρα της έκρηξης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα New Greek TV, ένας στενός φίλος του 42χρονου είπε πως τον τελευταίο καιρό ο Παναγόπουλος εργαζόταν, κατά κύριο λόγο, από το σπίτι του με αποτέλεσμα να θεωρείτο πολύ πιθανό ότι βρισκόταν μεταξύ των αγνοουμένων της σφοδρής έκρηξης.

Ο Παναγόπουλος ζει στις ΗΠΑ εδώ και περίπου 25 χρόνια.

Σε διαρροή αερίου οφείλεται η ισχυρή έκρηξη που ισοπέδωσε δύο κτίρια και στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο.

«Σήμερα γύρω στις 9.30 (τοπική ώρα, 15.30 ώρα Ελλάδας) μια ισχυρή έκρηξη κατέστρεψε δύο κτίρια. Η έκρηξη προκλήθηκε από διαρροή αερίου», είπε ο Μπλάζιο μιλώντας στους δημοσιογράφους από τον τόπο της καταστροφής στο Ανατολικό Χάρλεμ.

screen-shot-2014-03-12-at-12-56-15-pm

Από την έκρηξη προκλήθηκε μεγάλη πυρκαγιά, για την κατάσβεση της οποίας κινητοποιήθηκαν 250 πυροσβέστες.

«Πρόκειται για μια φοβερή τραγωδία γιατί δεν υπήρχε καμία προειδοποιητική ένδειξη που θα μας επέτρεπε να σώσουμε ζωές. Ξέρουμε ότι χάσαμε δύο ανθρώπους. Και, αυτήν τη στιγμή, ξέρουμε ότι υπάρχουν 18 τραυματίες», είπε αρχικά ο δήμαρχος.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουμε, το μοναδικό σήμα κινδύνου που υπήρξε δόθηκε 15 λεπτά νωρίτερα (πριν από την έκρηξη) όταν αναφέρθηκε στην Con Edison (την εταιρεία παροχής αερίου) ότι παρατηρήθηκε διαρροή», εξήγησε ο ντε Μπλάζιο.

Κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν φόβους ότι στα συντρίμμια των κτιρίων υπάρχουν πολλά εγκλωβισμένα άτομα.

karolina-knepaite1-1-522x293

Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε σημείο απ' όπου διέρχεται ο προαστιακός σιδηρόδρομος.

Στην περιοχή, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα την οποία επικαλείται το δίκτυο BBC, υπήρχε έντονη οσμή αερίου για εβδομάδες πριν την έκρηξη.

cegrab-20140312-140453-380-1-522x293


Το κτίριο βρίσκεται στη συνοικία Χάρλεμ, στο Μανχάταν.

map-1-522x293

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες κουνήθηκε ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο σαν να ήταν σεισμός ενώ στην περιοχή έχουν σταματήσει να λειτουργούν τα μετρό και η κυκλοφορία.

Το πιο τραγικό βεβαίως είναι ότι 15 λεπτά πριν από την έκρηξη οι κάτοικοι της πολυκατοικίας είχαν ειδοποιήσει την εταιρεία παροχής για την διαρροή.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη στη Νέα Υόρκη

Νέα Υόρκη: Δύο νεκροί και 16 τραυματίες από την κατάρρευση κτιρίων

Νέα Υόρκη: Το κτίριο έπεσε πάνω σε γραμμές τρένου; (pics+ video)