ΚΟΣΜΟΣ

Επεισοδιακή συνέντευξη Τύπου της Malaysia Airlines (photos&vid)

Επεισοδιακή συνέντευξη Τύπου της Malaysia Airlines (photos&vid)

Χάος επικράτησε κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνέντευξης Τύπου στη Μαλαισία. Συγγενείς των αγνοούμενων επιβατών του Boeing «φάντασμα» ξέσπασαν κατά των Αρχών, ενώ ζευγάρι που κρατούσε πανό διαμαρτυρίας, απομακρύνθηκε βίαια από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Η συνέντευξη Τύπου έλαβε χώρα σε ένα κατάμεστο από συγγενείς και δημοσιογράφους ξενοδοχείο και η κατάσταση ήταν εξ αρχής έκρυθμη. «Διαμαρτυρόμαστε κατά της μαλαισιανής κυβέρνησης γιατί κρύβει την αλήθεια και σπαταλά πολύτιμο χρόνο», έγραφε ένα πανό που κρατούσε μία γυναίκα. Όταν οι δημοσιογράφοι προσπάθησαν να το ξεδιπλώσουν και να δουν ολόκληρο το μήνυμα, αστυνομικοί την απώθησαν και την οδήγησαν μαζί με τον σύζυγό της σε άλλο δωμάτιο, την ίδια ώρα που συνάδελφοί τους κρατούσαν τους εκπροσώπους του Τύπου σε απόσταση από τους υπόλοιπους συγγενείς των επιβατών του μοιραίου αεροσκάφους.

mal1

«Αναληθείς οι πληροφορίες για τις Μαλδίβες»

Αφού εκτονώθηκε η κατάσταση, ξεκίνησε η διαδικασία ενημέρωσης, που αφορούσε μόνο τους δημοσιογράφους, καθώς στους συγγενείς απαγορεύτηκε η πρόσβαση στην αίθουσα της συνέντευξης Τύπου, παρά την απέλπιδα προσπάθεια ορισμένων να εισέλθουν.

«Έχουμε συλλέξει πληροφορίες για τους επιβάτες από όλες τις χώρες πλην της Ρωσίας και της Ουκρανίας. Μέχρι στιγμής, όμως, δεν προκύπτει κάτι το αξιοσημείωτο. Η πιο σημαντική πληροφορία αφορά στον πιλότο», εξήγησε ο υπουργός μεταφορών της Μαλαισίας, Χισαμουντίν Χουσείν, συμπληρώνοντας ότι από τον εξομοιωτή πτήσεων που βρέθηκε στο σπίτι του 52χρονου πιλότου, έχουν σβηστεί αρχεία.

«Οι επικεφαλής των ερευνών προσπαθούν να τα ανακτήσουν», υποστήριξε ο Χουσείν. Εξίσου σημαντική ήταν η διευκρίνιση που δόθηκε σχετικά με τις φήμες που ήθελαν τους κατοίκους του νησιού Kuda Huvadhoo να έχουν δει το αεροσκάφος να πετά σε πολύ χαμηλό ύψος, λίγες ώρες μετά την εξαφάνισή του. «Επικοινωνήσαμε με τις αρχές στις Μαλδίβες και μας επιβεβαίωσαν ότι αυτές οι πληροφορίες είναι αναληθείς. Ουδέποτε εθεάθη το αεροσκάφος πάνω από τις Μαλδίβες».

mal2

Αποζημιώσεις από την Allianz

Την ώρα που οι μαλαισιανές αρχές εξακολουθούν να αναζητούν το αεροσκάφος, χωρίς όμως κάποια αξιοσημείωτη-πόσω μάλλον θετική-εξέλιξη, η ασφαλιστική εταιρία Allianz ξεκίνησε να δίνει αποζημιώσεις.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της εταιρίας, Ούγκο Κίνστον, χωρίς όμως να διευκρινίσει ούτε σε ποιους προσφέρονται αποζημιώσεις, ούτε ποιο είναι το ποσό.

«Πρόκειται για μια στάνταρ διαδικασία που ακολουθείται κάθε φορά που ένα αεροσκάφος αγνοείται για μέρες», αρκέστηκε να πει.

Πηγή: ap.org, channelnewsasia.com, AFP

Η Κίνα διευρύνει τις έρευνες για το χαμένο Boeing

Νέα εξέλιξη: Είδαν το αγνοούμενο Boeing στις Μαλδίβες!

Κορυφώνεται η αγωνία 11 ημέρες μετά την εξαφάνιση του Boeing

Με απεργία πείνας απειλούν συγγενείς επιβατών του Boeing

Bild: Αποκάλυψη - Τι συνέβη στον πιλότο την ημέρα της πτήσης;

Μέσω υπολογιστή στο πιλοτήριο κάποιος άλλαξε την πορεία του Boeing

ΟΗΕ: Το αεροπλάνο της Malaysia δεν εξερράγη, ούτε συνετρίβη