ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν:Χριστιανός καταδικάστηκε σε θάνατο για προσβολή του Μωάμεθ

Πακιστάν:Χριστιανός καταδικάστηκε σε θάνατο για προσβολή του Μωάμεθ

Δικαστήριο της Λαχόρης καταδίκασε σε θάνατο δι' απαγχονισμού έναν χριστιανό που κρίθηκε ένοχος για βλασφημία ο οποίος είχε κατηγορηθεί από έναν μουσουλμάνο ότι προσέβαλε τον προφήτη Μωάμεθ.


Ο δικαστής Γούλαμ Μουρτάζα Τσόντρι έκρινε ένοχο τον Σαουάν Μασίχ και του επέβαλε την εσχάτη των ποινών. Όταν είχε γίνει γνωστή η υπόθεση, πριν από έναν χρόνο, προκλήθηκαν ταραχές στις οποίες μουσουλμάνοι διαδηλωτές πυρπόλησαν περισσότερα από 100 σπίτια χριστιανών στη Λαχόρη.

"Σήμερα (ο δικαστής) ανακοίνωσε την απόφασή του σύμφωνα με την οποία ο Σαουάν πρέπει να απαγχονιστεί", είπε ο δικηγόρος του κατηγορουμένου, Ναμίμ Σακίρ. Ο Μασίχ σκοπεύει να υποβάλει έφεση.

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχουν καταδικαστεί σε θάνατο στο Πακιστάν με την κατηγορία της βλασφημίας ενώ άλλοι 20 εκτίουν ποινές ισόβιας κάθειρξης για τον ίδιο λόγο. Μέχρι σήμερα πάντως δεν έχει εκτελεστεί κανείς απ' όσους έχουν καταδικαστεί για βλασφημία.

Οι θρησκευτικές μειονότητες τονίζουν ότι δέχονται απειλές ότι τα μέλη τους θα κατηγορηθούν για βλασφημία.

Η νομοθεσία δεν απαιτεί να παρουσιαστούν αποδείξεις στο δικαστήριο και δεν προβλέπεται καμία τιμωρία για όσους προβάλουν ψευδείς ισχυρισμούς. Συχνά μάλιστα οι δικαστές διστάζουν να ακούσουν τις μαρτυρικές καταθέσεις φοβούμενοι ότι η προβολή των "αποδείξεων" θα μπορούσε επίσης να θεωρηθεί βλασφημία. Ακτιβιστές που μάχονται για την αλλαγή του νόμου τονίζουν εξάλλου ότι συχνά γίνονται ψευδείς καταγγελίες από ανθρώπους που θέλουν να αρπάξουν την περιουσία των κατηγορουμένων.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων