ΚΟΣΜΟΣ

Μειώθηκαν κατά 67% οι αποδοχές του Μαρκ Ζούκεμπεργκ

Μειώθηκαν κατά 67% οι αποδοχές του Μαρκ Ζούκεμπεργκ

Ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκεμπεργκ είχε καθαρή μείωση των αποδοχών του από το κοινωνικό δίκτυο το περασμένο έτος , εν μέρει όπως αναφέρει η εταιρεία καθώς δεν λαμβάνει μισθό αλλά απλώς ένα συμβολικό μίσθωμα .


Σύμφωνα με ένα έγγραφο που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα εκ μέρους της εταιρείας η συνολική αποζημίωση του επικεφαλής του κορυφαίου μέσου κοινωνικής δικτύωσης για το περασμένο έτος (2013) ήταν 653.165 δολάρια , έναντι 1.990.000 το 2012 που μεταφράζεται σε μείωση αποδοχών κατά 67 %. Σχεδόν ολόκληρο το ποσό αντιστοιχεί σε ανταποδοτικά τέλη όπως προσωπικά ταξίδια με ιδιωτικό αεροπλάνο που παραχωρούνται στον επικεφαλής του Facebook για λόγους ασφαλείας.

Ο Μαρκ Ζούκεμπεργκ που δεν έχει λάβει κάποιο μπόνους σε μετρητά είτε σε μετοχές παρά μόνο ένα συμβολικό μισθό παραμένει ο μεγαλύτερος μέτοχος του Facebook. Η προσωπική του περιουσία εκτιμάται σε 26,7 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes που τον κατατάσσει στους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη.

Το πιο ακριβοπληρωμένο στέλεχος του Facebook είναι το νούμερο δύο του, η διευθύντρια των επιχειρήσεων Σέριλ Σάντμπεργκ που λαμβάνει «μισθό» λίγο πάνω από 16 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο.

Διαβάστε επίσης:
Αυτά είναι τα νέα σχέδια του Facebook