ΚΟΣΜΟΣ

Πνευματική και πατριωτική εκστρατεία "Mir"«Δόξα στο Ρωσικό Ναυτικό!»

Πνευματική και πατριωτική εκστρατεία "Mir"«Δόξα στο Ρωσικό Ναυτικό!»

Την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2014, το εκπαιδευτικό πλοίο «Μιρ» (Ειρήνη) σχεδιάζει να πραγματοποιήσει την πνευματική και πατριωτική θαλάσσια εκστρατεία «Δόξα στο ρωσικό Ναυτικό».

Η πνευματική και πατριωτική θαλάσσια εκστρατεία του ιστιοφόρου "Μιρ" περιλαμβάνεται στο επίσημο κρατικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων για την προετοιμασία και τον εορτασμό της 300ης επετείου από την πρώτη στην ιστορία της ρωσικής ναυτικής νίκης του ρωσικού στόλου υπό τη διοίκηση του Πέτρου Ι επί των Σουηδών στο Cape Gangut το 1714 και υποστηρίζεται από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία . 8 Απρίλη το πλοίο «Μιρ» θα βρίσκεται στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Εικόνα του Αγίου Βλαδιμήρου ήδη βρίσκεται στο Άγιο Όρος με τη συμβουλή της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και σε συμφωνία με τους λειτουργούς της Μονής Βατοπεδίου. Στα πλαίσια της πνευματικής είναι προγραμματισμένη για 10 Απριλίου η επίσκεψη του Άγιου Όρος για αγιασμό της εικόνας του Αγίου Βλαδιμήρου.

Στη συνέχεια η εικόνα θα μεταφερθεί στο ιστιοφόρο «Μιρ», και το πλοίο θα επισκεφθεί τα μέρη της στρατιωτικής δόξας του ρωσικού ναυτικού στόλου. 11η Απριλίου το ιστιοφόρο θα αφήσει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και το βράδυ της 12ης Απριλίου θα φτάσει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
Για την περίοδο που το ιστιοφόρο θα βρίσκεται στα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και της Αλεξανδρούπολης προγραμματίζεται ένα εκτεταμένο πρόγραμμα.
Έχει προγραμματιστεί το ακόλουθο πρόγραμμα με μια σειρά ιστορικών και ανθρωπιστικών εκδηλώσεων για τους δόκιμους ιδρυμάτων ναυτικής κατάρτισης και της νεολαίας γενικότερα: Sinop (νίκη του ρωσικού στόλου στη μάχη με τον τουρκικό στόλο το 1853), Φλισέ (Νήσοι Άλαντ, Σουηδία), χερσόνησος Hanko (Φινλανδία) και, αν είναι δυνατόν, κόλπος του Τσεσμέ (νίκη του ρωσικού στόλου στη μάχη με τον τουρκικό στόλο το 1770) και κόλπο του Ναυαρίνο (νίκη του ρωσικού στόλου στη ναυμαχία με τον Τούρκο-Αιγυπτιακό στόλο το 1827).

Η τελική εκδήλωση της εκστρατείας θα είναι μια επίσημη πομπή και η τοποθέτηση της εικόνας του Αγίου Βλαδιμήρου στο βωμό της εκκλησίας του Αγίου Παντελεήμονα μετά την επιστροφή ιστιοφόρου "Μιρ" στην Αγία Πετρούπολη .

Οργάνωση Έργου - State University των θαλάσσιων και ποταμίσιων μεταφορών Admiral Makarov (Αγία Πετρούπολη). Η υλοποίηση του έργου κατέστη δυνατή χάρη στην υποστήριξη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, των μοναχών του Αγίου Όρους, του Γενικού Προξενείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη, της εταιρείας Rossotrudnichestvo στην Ελλάδα και της ελληνικής ναυτιλιακής εταιρείας Dynagas Ε.Π.Ε.
GANGUTE

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΛΛΆΔΑ Απρίλης 2014

Ημ/νία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

8 /4 ΤΡΙΤΗ Άφιξη στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης
9 /4 ΤΕΤΑΡΤΗ Δεξίωση στο Γεν. Προξενείο Ρωσίας 19:30 Το πλοίο ανοιχτό για κοινό 10:00 – 18:00
10 /4 ΠΕΜΠΤΗ Αγιασμός εικόνας
(ταξίδι στο Άγιο Όρος) Το πλοίο ανοιχτό για κοινό 10:00 – 18:00
11/4 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Αναχώρηση από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης
12 /4 ΣΑΒΒΑΤΟ Άφιξη στην Αλεξανδρούπολη
13 /4 ΚΥΡΙΑΚΗ Αλεξανδρούπολη
Είσοδος της εικόνας στο Ναό και προσκύνημα τοπικού πληθυσμού
Δεξίωση στο πλοίο με συμμετοχή του Μητροπολίτη, "Rossotrudnichestvo", Γενικού Πρόξενου Το πλοίο ανοιχτό για κοινό 10:00 – 18:00
14 / 4 ΔΕΥΤΕΡΑ Αναχώρηση από την Αλεξανδρούπολη

РΩΣΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ
Ελλάδα 68100 Αλεξανδρούπολη Σολομού 5
Τηλ: 2551035705 Fax: 2551035705

Πρόγραμμα ιστιοφόρου «Μιρ» στην Αλεξανδρούπολη

Άφιξη στην Αλεξανδρούπολη
12 /4/ 2014

Επίσκεψη της αποστολής την Μητροπόλεις της Αλεξανδρούπολης με επικεφαλής του Μητροπολίτη Άνθιμο σε ιστιοφόρο

Μεταφορά της εικόνας στο Καθεδρικό Αγίου Νικολάου της Αλεξανδρούπολης

Νυχτερινή λειτουργία στο Καθεδρικό Αγ. Νικόλαου

13 /4/ 2014

Λειτουργία στο Καθεδρικό της Αλεξανδρούπολης

Επίσκεψη του Μνημείου Ρώσων στρατιωτών και οι προγραμματισμένες δραστηριότητες

Επισκέψεις του πλοίου από οργανωμένες ομάδες κατοίκων της πόλης

Επίσημη συνάντηση με τον Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης

Επίσημη συνάντηση με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης

Επίσημη συνάντηση με τη διοίκηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης

Ξενάγηση στη πόλη Αλεξανδρούπολη για δόκιμους

Δεξίωση πάνω στο πλοίο για τις δημοτικές και τοπικές πολιτικές
στρατιωτικοί αρχές και τους εκπρόσωπους οργανώσεων των συμπατριωτών

14 /4/ 2014

Αναχώρηση από την Αλεξανδρούπολη