ΚΟΣΜΟΣ

Αργεντινή: Δεκάδες κατασχέσεις όπλων και συλλήψεις στο Μπουένος Άιρες

Αργεντινή: Δεκάδες κατασχέσεις όπλων και συλλήψεις στο Μπουένος Άιρες

Περίπου 100 άνθρωποι συνελήφθησαν και 85 όπλα κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια μιας εκτεταμένης επιχείρησης των διωκτικών αρχών στην επαρχία Μπουένος Άιρες της Αργεντινής στο πλαίσιο της οποίας έγιναν 46 ταυτόχρονες έρευνες, όπως ανακοίνωσε χθες η αστυνομία.

Η επιχείρηση εκτυλίχθηκε στη νότια περιφέρεια της πρωτεύουσας στο πλαίσιο της «κατάστασης ασφαλείας εκτάκτου ανάγκης» την οποία κήρυξε πρόσφατα ο κυβερνήτης Ντανιέλ Σιόλι για να αντιμετωπιστεί η αύξηση της ανασφάλειας στην πολυπληθέστερη επαρχία της χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Κατασχέθηκαν επίσης 12 αυτοκίνητα και 29 μοτοσικλέτες, καθώς και αλεξίσφαιρα γιλέκα, αστυνομικές στολές, ναρκωτικά και όπλα διαφόρων διαμετρημάτων, ανάμεσά τους τουφέκια που χρησιμοποιούν οι δυνάμεις επιβολής του νόμου.

Ο Σιόλι, σύμμαχος της κεντροαριστερής προέδρου Κριστίνα Φερνάντες δε Κίρσνερ, κήρυξε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην επαρχία πριν από 15 ημέρες, λόγω ενός κύματος εγκληματικότητας και των λιντσαρισμάτων.

Ανάμεσα στα έκτακτα μέτρα τα οποία ανακοινώθηκαν ήταν η ανάκληση σε υπηρεσία 5.000 αστυνομικών που είχαν αποστρατευθεί, για να ενισχύσουν τη δύναμη της αστυνομίας που μετρά 72.000 άνδρες, και η χορήγηση πιστώσεων για την αγορά εξοπλισμού των δυνάμεων επιβολής του νόμου στην επαρχία, όπου ζουν τα 16 εκατ. από τα 40 εκατ. των κατοίκων της Αργεντινής.

Η ανασφάλεια έχει καταστεί το τελεταίο διάστημα η σημαντικότερη ανησυχία για τους πολίτες της Αργεντινής, πάνω από τον πληθωρισμό, την παιδεία, τη διαφθορά και την ανεργία, σύμφωνα με διάφορες δημοσκοπήσεις.

Διαβάστε επίσης:

Σαουδική Αραβία: Δύο ξένοι απεβίωσαν από τον κορονοϊό MERS στη Τζέντα

Νότια Κορέα: Σε 46 νεκρούς πλέον ο επίσημος απολογισμός