ΚΟΣΜΟΣ

ΝΑΤΟ: Να αποσύρει η Ρωσία τα στρατεύματά της από τα ουκρανικά σύνορα

ΝΑΤΟ: Να αποσύρει η Ρωσία τα στρατεύματά της από τα ουκρανικά σύνορα

Τη Ρωσία,να αποσύρει τα στρατεύματα από τα σύνορά της με την Ουκρανία καινα σταματήσει να υποστηρίζει τους αυτονομιστές της χώρας, ώστε να δημιουργηθεί μια βάση για να εξευρεθεί μια πολιτική διευθέτηση της ρωσοουκρανικής διένεξης, κάλεσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φο Ράσμουσεν.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τους υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών της Πολωνίας, ο Ράσμουσεν επισήμανε ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από την περιοχή των ουκρανικών συνόρων.

«Η Ρωσία οφείλει να τηρήσει τις διεθνείς δεσμεύσεις της και να σταματήσει να υποστηρίζει τους αυτονομιστές, αποσύροντας τα στρατεύματα της από τα ουκρανικά σύνορα, ώστε να μπορέσουν να βρεθούν πολιτικές λύσεις», είπε ο γ.γ. του NATO, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βαρσοβία.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ πρόσθεσε ακόμα ότι αν χρειαστεί, το ΝΑΤΟ δεν θα διστάσει να λάβει όλα τα μέτρα που χρειάζονται για να αυξηθεί η ασφάλεια των κρατών-μελών του Συμφώνου και των συμμάχων του στην κεντρική και στην ανατολική Ευρώπη.

Τα μέτρα αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν στρατιωτικά γυμνάσια, αναθεώρηση των σχεδίων άμυνας και ανάπτυξη τακτικών δυνάμεων.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατσενιούκ: Λόγια του αέρα ο Πούτιν