ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Λίγα ανοικτά εκλογικά τμήματα στις ανατολικές περιοχές

Ουκρανία: Λίγα ανοικτά εκλογικά τμήματα στις ανατολικές περιοχές

Λίγα εκλογικά τμήματα άνοιξαν για τις προεδρικές εκλογές στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας, οι οποίες επισκιάζονται από τη βία λόγω της επιθυμίας τους να προσαρτηθούν στη Ρωσία, όπως η χερσόνησος της Κριμαίας.

Η ψηφοφορία στην πρώην σοβιετική δημοκρατία των 45 εκατομμυρίων ανθρώπων ξεκίνησε στις 8 π.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ενώ θα τερματισθεί 12 ώρες αργότερα, όταν θα ανακοινωθεί το αποτέλεσμα των έξιτ πολ, πριν από την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων αύριο, Δευτέρα.

Οι ψηφοφόροι, ωστόσο, θα βρουν πολλά εκλογικά τμήματα κλειστά τις ανατολικές περιοχές, όπου ένοπλοι φιλορώσοι αυτονομιστές προσπαθούν να εμποδίσουν την διεξαγωγή των εκλογών, οι οποίες, όπως υποστηρίζουν, είναι παράνομες. Οι Ευρωπαίοι εκλογικοί παρατηρητές έχουν σε μεγάλο βαθμό αποσυρθεί από την περιφέρεια του Ντονέτσκ, κάνοντας λόγο για μια εκστρατεία «τρόμου» των αυτονομιστών εναντίον των Ουκρανών αξιωματούχων.

Στις ανατολικές περιοχές, λίγα εκλογικά τμήματα ήταν ανοιχτά. Στο Ντονέτσκ, οι δρόμοι ήταν άδειοι και τα εκλογικά τμήματα που χρησιμοποιούνται συνήθως για τις ψηφοφορίες, παρέμεναν κλειστά. Στην πόλη Ντομπροπίλια, στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείο είδε ανοικτό μόνον ένα εκλογικό τμήμα.

Ωστόσο αλλού στη χώρα, από το εθνικιστικό Λβιβ στη δυτική Ουκρανία, μέχρι την παλιά πρωτεύουσα Χάρκοβο και το «μαργαριτάρι» της Μαύρης Θάλασσας, την Οδησσό, καθώς και στο Κίεβο, οι ψηφοφόροι συνωστίζονταν σε ορισμένα εκλογικά τμήματα, ήδη από την έναρξη της ψηφοφορίας.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο Πέτρο Ποροσένκο, ένας δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας της σοκολατοποιίας, προηγείται σημαντικά των αντιπάλων του στις εκλογές αυτές, στις οποίες αναμένεται ότι η συμμετοχή θα είναι υψηλή. Αν ουδείς υποψήφιος κερδίσει πάνω από το 50% των ψήφων, ένας δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί στις 15 Ιουνίου.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ NEWSBOMB

ΜΑΘΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ

Διαβάστε ακόμα:

Καλιφόρνια: Ο γιος σκηνοθέτη του «Αγώνες Πείνας» ο δράστης του μακελειού! (phs+vid)

Ευρωεκλογές 2014: Super Sunday - Η Ευρώπη στις κάλπες!