ΚΟΣΜΟΣ

Μαλαισία: Καταβάλλονται οι αποζημιώσεις στους συγγενείς των επιβατών

Μαλαισία: Καταβάλλονται οι αποζημιώσεις στους συγγενείς των επιβατών

Οι οικογένειες των επιβατών του αγνοούμενου αεροσκάφους της Malaysia Airlines ξεκίνησαν να λαμβάνουν τμήμα της συνολικής αποζημίωσης ύψους περίπου 37.000 ευρώ, όπως αναφέρει σήμερα το BBC.


Μέχρι στιγμής έξι οικογένειες από τη Μαλαισία και μία από την Κίνα έχουν λάβει αποζημιώσεις και οι ασφαλιστικές εταιρείες εξετάζουν τις οικονομικές διεκδικήσεις 40 ακόμη κινεζικών οικογενειών.

Οι συγγενείς και των 239 αγνοούμενων επιβατών μπορούν να διεκδικήσουν πλήρη αποζημίωση ύψους σχεδόν 129.000 ευρώ.
Η πτήση MH370 εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου ενώ κατευθυνόταν από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο κι έκτοτε αγνοούνται τα ίχνη της.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Μαλαισίας Χάμζα Ζαϊνουντίν τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κηρύξει ακόμη χαμένο το αεροπλάνο.

"Όταν συζητάμε για την πλήρη αποζημίωση, πρέπει να περιμένουμε μέχρι να ανακοινώσουμε ότι έληξε το ζήτημα με την τραγωδία της πτήσης MH370", είπε ο ίδιος.

Τις αποζημιώσεις καταβάλλει μία κοινοπραξία υπό την γερμανική Allianz.

Πολλοί από τους συγγενείς των αγνοουμένων αρνούνται να δεχτούν ότι οι συγγενείς τους είναι νεκροί.

Μία ομάδα από οικογένειες αγνοουμένων αποφάσισαν από κοινού να επιδιώξουν τη συγκέντρωση περίπου 3,7 εκατομμυρίων ευρώ για να ερευνήσουν τις συνθήκες εξαφάνισης του αεροπλάνου και καλούν όποιον διαθέτει πληροφορίες να τις καταθέσει.

Μία ευρεία επιχείρηση αναζήτησης για τα συντρίμμια του αεροσκάφους που διεξήχθη σε μεγάλη ακτίνα θαλάσσιας περιοχής απέτυχε.

Οι εμπειρογνώμονες συνεχίζουν την έρευνα στον βυθό της θάλασσας χρησιμοποιώντας τεχνολογικά προηγμένο εξοπλισμό.

Εκτιμούν ότι το αεροσκάφος κατέληξε στον βυθό του Ινδικού Ωκεανού, εκατοντάδες μίλια βορειοδυτικά του Περθ της Αυστραλίας.