ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Δολοφόνησε την οικογένειά του και πήγε να δει Mundial!

Ιταλία: Δολοφόνησε την οικογένειά του και πήγε να δει Mundial!

Αίσθηση στην κοινή γνώμη της Ιταλίας και όχι μόνο έχει προκαλέσει μια ιστορία πρωτοφανούς σκαιότητας που ξεδιπλώθηκε σε προάστιο του Μιλάνου.

Ένας πατέρας 31 ετών αφού μαχαίρωσε θανάσιμα τα δυο του παιδιά ηλικίας οκτώ ετών και μόλις είκοσι μηνών, αλλά και την 38χρονη γυναίκα του, πήγε ατάραχος με φίλο του σε καφέ-μπαρ για να δει το ματς Αγγλία- Ιταλία, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του Mundial στη Βραζιλία.

Ο δολοφόνος ονομάζεται Κάρλο Λίσι, ζούσε με την οικογένειά του σε προάστιο του Μιλάνου και εργάζεται ως χειριστής ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Αρχικά, προσπάθησε να πείσει τους καραμπινιέρους και τους εισαγγελείς ότι η φονική μανία ήταν αποτέλεσμα ληστείας: πριν βγει από το σπίτι και συναντήσει τον φίλο του, είχε πλυθεί και είχε φροντίσει να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο, αφαιρώντας ένα σοβαρό ποσό.

Έπειτα από σειρά ανακρίσεων, όμως, ο Λίσι αναγκάσθηκε να παραδεχθεί τις φοβερές ευθύνες του: «θέλω να με καταδικάσουν με τον αυστηρότερο δυνατό τρόπο», ανέφερε στους δικαστικούς.

Καθοριστικό αποδεικτικό στοιχείο σε βάρος του, ήταν το γεγονός ότι στα χέρια του δεν υπήρχε ούτε μια σταγόνα αίματος, ενώ τα εσώρουχά του, που είχε ξεχάσει να αλλάξει, μετά την δολοφονία, ήταν γεμάτα κόκκινους λεκέδες.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία των ερευνών, ο Λίσι πρώτα μαχαίρωσε τη σύζυγό του, η οποία σε κατάσταση σοκ τον ρωτούσε τι του συνέβαινε, «για ποιο λόγο την τιμωρούσε με αυτό τον τρόπο». Στη συνέχεια δολοφόνησε την πεντάχρονη κόρη του, η οποία κοιμόταν στο δωμάτιό της, ενώ τέλος αφαίρεσε με δεκάδες μαχαιριές και τη ζωή του γιου του, ο οποίος κοιμόταν στο διπλό κρεβάτι του ζευγαριού και είχε γεννηθεί μόλις τον περασμένο Οκτώβριο.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι αιτία του δολοφονικού αμόκ του Κάρλο Λίσι φέρεται ότι ήταν η επιθυμία του να δημιουργήσει εξωσυζυγική σχέση με συνάδελφό του, η οποία όμως δεν ανταποκρινόταν στις προτάσεις του.

Διαβάστε ακόμα:

Σουμάχερ: Ξύπνησε από το κώμα και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Λωζάνης