ΚΟΣΜΟΣ

Παγκόσμιο Κύπελλο 2014: Σοβαρά επεισόδια στη Βραζιλία

Παγκόσμιο Κύπελλο 2014: Σοβαρά επεισόδια στη Βραζιλία

Η αστυνομία της πόλης Φορταλέζα στη Βραζιλία έκανε χρήση δακρυγόνων και εκτοξευτήρων νερού για να διαλύσει μια μικρή ομάδα διαδηλωτών που διαμαρτύρονται για τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου στη χώρας τους και οι οποίοι επιχείρησαν να αποκλείσουν το δρόμο που οδηγεί στο γήπεδο όπου η διοργανώτρια χώρα παίζει τον δεύτερο αγώνα της εναντίον του Μεξικού.


Τουλάχιστον 10 άνθρωποι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων όταν η ομάδα των διαδηλωτών προσπάθησε να αποκλείσει τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στο γήπεδο Καστελάο της πόλης Φορταλέζα στα βορειοδυτικά της χώρας, ανέφερε στο πρακτορείο Ρόιτερς ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας Φερνάντο Αλμπάνο.

Μερικοί από τους διαδηλωτές έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπα τους πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα στα λεωφορεία που είναι ζωγραφισμένα με το λογότυπο της FIFA, πριν επέμβουν οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας όπως έδειξαν οι τηλεοπτικές εικόνες.

Πολλοί βραζιλιάνοι εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους, κατηγορώντας την κυβέρνηση της προέδρου Ντίλμα Ρουσεφ για μεγάλες σπατάλες στη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έχουν ξεσπάσει σε διάφορες πόλεις της Βραζιλίας μερικές εκ των οποίων εξελίχθηκαν σε βίαιες διαδηλώσεις, αλλά οι περισσότερες είχαν μικρή συμμετοχή, ενώ μέρα με τη μέρα οι αντιδράσεις και οι διαμαρτυρίες για το Παγκόσμιο Κύπελλο φαίνεται να μετριάζονται.

Διαβάστε επίσης: Παγκόσμιο Κύπελλο 2014: Όταν ο Λεβ σκάλισε τη μύτη του κι... έπιασε τον Ρονάλντο! (video)