ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Καλά στην υγεία τους οι αγνοούμενοι παρατηρητές του ΟΑΣΕ

Ουκρανία: Καλά στην υγεία τους οι αγνοούμενοι παρατηρητές του ΟΑΣΕ

Άκρας υγείας χαίρουν οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ που αγνοούνται εδώ και τρεις εβδομάδες στην ανατολική Ουκρανία, όπως ανακοινώθηκε από τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη.

«Καταφέραμε να επικοινωνήσουμε και με τις δύο ομάδες, είναι καλά και δεν τους έχουν κάνει κακό», δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ο Μάικλ Μποτσιούρκιβ, εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ.

Ο Μποτσιούρκιβ πρόσθεσε ότι προς το παρόν κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την απαγωγή των παρατηρητών του ΟΑΣΕ, ενώ αρνήθηκε να δώσει άλλες λεπτομέρειες για την υπόθεση επικαλούμενος λόγους ασφαλείας.

Δύο ομάδες που αποτελούνταν από τέσσερις ξένους παρατηρητές η κάθε μία αγνοούνται από τον προηγούμενο μήνα, η μία στο Ντονέτσκ και η άλλη στο Λουχάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας.

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές που δρουν στην περιοχή έχουν συλλάβει ομήρους και στο παρελθόν, περιλαμβανομένης μιας ομάδας στρατιωτικών παρατηρητών του ΟΑΣΕ οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι έπειτα από μία εβδομάδα.

Στο μεταξύ νέες συγκρούσεις αναφέρθηκαν σήμερα στην περιοχή του βόρειου Ντονέτσκ. Μονάδες του ουκρανικού στρατού επιτέθηκαν εναντίον θέσεων των ανταρτών γύρω από τις πόλεις Αρτεμισβίσκ και Σιβέρσκ, όπως ανακοίνωσαν εκπρόσωποι των αυτονομιστών στο πρακτορείο Interfax, προσθέτοντας ότι οι στρατιώτες κάνουν χρήση βαρέων όπλων και ενός μαχητικού αεροσκάφους.

Διαβάστε επίσης:

Ιράκ: Οι κυβερνητικές δυνάμεις ανακατέλαβαν μερικώς το διυλιστήριο