ΚΟΣΜΟΣ

Μουντιάλ 2014: Η αστυνομία συνέλαβε χούλιγκαν μέλη των αποκαλούμενων barrabravas

Μουντιάλ 2014: Η αστυνομία συνέλαβε χούλιγκαν μέλη των αποκαλούμενων barrabravas

Η αστυνομία της Βραζιλίας συνέλαβε δύο ύποπτους αργεντινούς χούλιγκαν που είναι γνωστοί ως barrabravas στο Μπέλο Οριζόντε το Σάββατο κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα της Αργεντινής με το Ιράν για το Παγκόσμιο Κύπελλο, ανέφεραν οι διοργανωτές. Ο

ι ύποπτοι χούλιγκαν απελευθερώθηκαν και τους δόθηκε διορία 72 ωρών για να εγκαταλείψουν τη Βραζιλία ή θα αντιμετωπίσουν αναγκαστική απέλαση, σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής οργανωτικής επιτροπής.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία της Βραζιλίας συνέλαβε τους χούλιγκαν με τη βοήθεια των συναδέλφων της από την Αργεντινή, ανέφερε η ίδια ανακοίνωση. Περισσότεροι από 200 αστυνομικοί από 31 χώρες και εκπρόσωποι της Ιντερπόλ σε συνεργασία με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου της Βραζιλίας συνεργάζονται κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπως πρόσθεσε η ανακοίνωση της οργανωτικής επιτροπής.

Η Αργεντινή υποφέρει από εκτεταμένη ποδοσφαιρική βία από τους barrabravas, τα μέλη του συμμοριών χούλιγκαν που έχουν διασυνδέσεις με τους ιδιοκτήτες των ποδοσφαιρικών συλλόγων και πολιτικούς. Το 2013, δεκαπέντε οπαδοί έχασαν τη ζωή τους στην Αργεντινή σε γεγονότα ποδοσφαιρικής βίας.

Χιλιάδες φίλαθλοι της Αργεντινής είναι στη γειτονική Βραζιλία για να παρακολουθήσουν την ομάδα τους, ανέφεραν οι διοργανωτές που πολύ πριν την έναρξη των αγώνων έχουν ξεκινήσει ενέργειες πρόληψης των κινήσεων των barrabravas. Πολλά φερόμενα μέλη των χούλιγκαν της Αργεντινής κρατήθηκαν στα σύνορα ή απελάθηκαν ήδη από τη Βραζιλία.

Διαβάστε επίσης:

Καναδάς: Νέες κυρώσεις κατά των φιλο-ρώσων ανακοίνωσε ο Στίβεν Χάρπερ

Ο Πάπας Φραγκίσκος χαρακτηρίζει την ιταλική μαφία «λατρεία του κακού»

Ροή Ειδήσεων