ΚΟΣΜΟΣ

ΣΟΚ: Νεκρόφιλος διάσημος παρουσιαστής της τηλεόρασης

ΣΟΚ: Νεκρόφιλος διάσημος παρουσιαστής της τηλεόρασης

Ο παρουσιαστής του βρετανικού δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου BBC, Τζίμι Σάβιλ, που είχε αποκαλυφθεί πριν από δύο χρόνια ότι ήταν ένας από τους πιο διαβόητους σεξουαλικούς παραβάτες της χώρας, πιθανόν κακοποιούσε σεξουαλικά πτώματα σε νοσοκομεία όπου εργαζόταν ως εθελοντής, δήλωσαν την Πέμπτη ερευνητές στο χώρο της υγείας.

Το 2012 οι αρχές είχαν ανακοινώσει ότι ο Σάβιλ, ένας από τους πιο διάσημους τηλεπαρουσιαστές στη Βρετανία τις δεκαετίες του 1970 και του 1980, είχε κακοποιήσει εκατοντάδες θύματα, κυρίως ανήλικα παιδιά, σε νοσοκομεία και στις εγκαταστάσεις του BBC επί έξι δεκαετίες, μέχρι το θάνατό του το 2011, σε ηλικία 84 ετών.

Σύμφωνα με αναφορές από 28 νοσοκομεία όπου είχε εργαστεί ο Σάβιλ, ο παρουσιαστής εκμεταλλεύθηκε τη φήμη του και ποικίλες φιλανθρωπικές δραστηριότητες προκειμένου να αποκτά ανεμπόδιστη πρόσβαση σε ασθενείς, βιάζοντας και κακοποιώντας σεξουαλικά μικρά αγόρια, κορίτσια, άνδρες και γυναίκες. Οι ηλικίες των θυμάτων του κυμαίνονταν μεταξύ 5 και 75 ετών, ενώ οι κακοποιήσεις διαπράττονταν σε πτέρυγες νοσοκομείων, διαδρόμους, γραφεία.

Ωστόσο μια από τις πιο συγκλονιστικές αποκαλύψεις έγκειται στις αναφορές ότι ο ξανθομάλλης Σάβιλ, ο οποίος είχε δηλώσει ότι οι νεκροί του ασκούσαν γοητεία, είχε κακοποιήσει σεξουαλικά πτώματα στο νεκροτομείο του γενικού νοσοκομείου της πόλης Λιντς στη βόρεια Αγγλία, εκμεταλλευόμενος τη θέση του ως εθελοντής καθαριστής.

«Οι ισχυρισμοί σχετικά με τις πράξεις του στο νεκροτομείο είναι απίστευτα συγκλονιστικές και εξοργιστικές», δήλωσε σε δημοσιογράφους η Σου Πρόκτορ, η οποία ηγήθηκε της έρευνας η οποία διεξήχθη στο Λιντς. Η ίδια τόνισε πως ο Σάβιλ είχε μάλιστα αποκαλύψει όσα διέπραττε στο νεκροτομείο σε μία εκπαιδευόμενη νοσηλεύτρια, η οποία εργαζόταν σε μια άλλη κλινική.

«Μια ήσυχη νύχτα ο Σάβιλ εξιστορούσε στη νοσοκόμα τι συνέβαινε στο νεκροτομείο όταν όλα ήταν ήσυχα και αποκάλυψε ότι πήγαινε εκεί τα βράδια και έπαιζε με τα πτώματα και ασελγούσε σεξουαλικά στις σορούς», είπε η Πρόκτορ.

«Δεν έχουμε τρόπο να επαληθεύσουμε εάν αυτό ήταν αλήθεια ή όχι. Ξέρουμε όμως ότι ενδιαφερόταν πολύ για τους νεκρούς και ότι οι έλεγχοι στην πρόσβαση στο νεκροτομείο εκείνη την εποχή δεν ήταν τόσο αυστηροί», πρόσθεσε η ίδια.

Διαβάστε επίσης:

Αποζημίωση από το BBC ζητούν τα θύματα του Σάβιλ