ΚΟΣΜΟΣ

Σομαλία: Δυο νεκροί σε έκρηξη βόμβας στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου

Σομαλία: Δυο νεκροί σε έκρηξη βόμβας στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου

Δύο άτομα σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 14 τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας στην πρωτεύουσα της Σομαλίας Μογκαντίσου, τη Δευτέρα (30/6).

Η οργάνωση αλ Σεμπάμπ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση μέσω ανάρτησης στον ιστότοπο www.somalimemo.net, ο οποίος θεωρείται ότι διάκειται ευνοϊκά έναντι των απόψεων των ριζοσπαστών ισλαμιστών.

«Η βόμβα εξερράγη κοντά σε πολυσύχναστη αγορά του Μογκαντίσου στην περιοχή Καράν, σε ένα βόρειο προάστιο», δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ο περιφερειάρχης Αχμέντ Χάσαν Γιαλαχάου.

Η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε κοντινό κτίριο όπου στεγάζεται η υπηρεσία είσπραξης φορολογικών οφειλών και ενεργοποιήθηκε από τους δράστες της επίθεσης με τηλεχειρισμό.

«Ένας πολίτης και ένας αστυνομικός είναι τα δύο θύματα της έκρηξης», διευκρίνισε ο περιφερειάρχης, ενώ μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται τόσο πολίτες, όσο και αστυνομικοί.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι σε άλλη επίθεση, ένας αστυνομικός πυροβολήθηκε θανάσιμα κοντά σε μια άλλη αγορά στο Μογκαντίσου, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Και σε αυτή την περίπτωση την ευθύνη ανέλαβε η Σεμπάμπ.

Αποδυναμωμένη χάρη τις κοινές στρατιωτικές επιχειρήσεις της σομαλικής κυβέρνησης και των στρατευμάτων της Αφρικανικής Ένωσης, η αλ Σεμπάμπ έχει καταφύγει σε τρομοκρατικές τακτικές, στην προσπάθειά της να επιτύχει τη δημιουργία ενός ισλαμικού κράτους στη Σομαλία.

Διαβάστε ακόμα:

Οι τζιχαντιστές θέλουν να καταλάβουν και την Ελλάδα! (photos+videos)

Ισπανία: Ρατσιστική επίθεση στο μετρό της Βαρκελώνης (video)

Πώς να φορέσεις το τζιν σου χωρίς χέρια! (video)

Βρετανία: Ήθελε να αποδράσει με πιστόλι από… σαπούνι! (photo+gif)