ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Πέντε Παλαιστίνιοι νεκροί από τις ισραηλινές επιθέσεις

Γάζα: Πέντε Παλαιστίνιοι νεκροί από τις ισραηλινές επιθέσεις

Πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν την Τρίτη από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στην Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσαν οι παλαιστινιακές υπηρεσίες αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών.

"Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από αεροπορική επιδρομή που είχε στόχο ένα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο στο κέντρο της πόλης της Γάζας", δήλωσε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών αυτών Άσραφ αλ Κόντρα.

Ένας άλλος Παλαιστίνιος "ο οποίος ονομαζόταν Άσραφ Γιασίν, είχε σκοτωθεί το πρωί από ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα δυτικά του καταυλισμού προσφύγων του Νουσεϊράτ, στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας", σημείωσε ο ίδιος σε δηλώσεις που έκανε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο άνδρας αυτός είναι μέλος των Ταξιαρχιών Εζεντίν Αλ Κάσαμ, οι οποίες αποτελούν την ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς.

Η αντιπαράθεση ανάμεσα στην Χαμάς και το Ισραήλ εντάθηκε μετά τον θάνατο οκτώ Παλαιστίνιων μαχητών την νύχτα της Κυριακής προς τα ξημερώματα της Δευτέρας. Ένας ένατος βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η Χαμάς, η οποία έχει τον έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας όσον αφορά την ασφάλεια, έριξε χθες το βράδυ δεκάδες ρουκέτες κατά του Ισραήλ, το οποίο απάντησε με αεροπορικά πλήγματα.

Την ευθύνη για την ρίψη των ρουκετών ανέλαβαν οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ.

Παράλληλα υψηλόβαθμος Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε σήμερα ότι ο στρατός του Ισραήλ είναι έτοιμος για όλες τις επιλογές, συμπεριλαμβανομένης μιας χερσαίας επίθεσης, για να σταματήσει την ρίψη ρουκετών στο έδαφός του από την Λωρίδα της Γάζας.

"Ο στρατός προετοιμάζει μια σειρά από επιλογές, συμπεριλαμβανομένης μιας εισβολής ή μιας χερσαίας επίθεσης" κατά του παλαιστινιακού αυτού εδάφους, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υψηλόβαθμος Ισραηλινός αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Ένας άλλος αξιωματούχος δήλωσε και αυτός ότι ο στρατός είχε λάβει οδηγίες "να προετοιμάσει τις διάφορες εναλλακτικές στρατιωτικές λύσεις για να είναι προετοιμασμένος για την περίπτωση που αυτό θα χρειαστεί".

Διαβάστε επίσης:

Παλαιστινιακά εδάφη: Αυστηρό μήνυμα του Αμπάς στο Ισραήλ