ΚΟΣΜΟΣ

Ρέντσι: «Η Ιταλία δεν πρόκειται να τεθεί υπό επιτήρηση»

Ρέντσι: «Η Ιταλία δεν πρόκειται να τεθεί υπό επιτήρηση»

Ο Ιταλός πρωθυπουργός δηλώνει ότι δε ζει με το φόβο των αγορών


«Δεν ζω με τον τρόμο των αγορών. Η Ιταλία είναι ισχυρότερη από τους φόβους των διαφόρων παρατηρητών και τα επίσημα στοιχεία το αποδεικνύουν», προσθέτει ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, σύμφωνα με τον οποίο «το πραγματικό πρόβλημα είναι η ευρωπαϊκή ανάκαμψη, η οποία είναι ασθενέστερη από τις όποιες προβλέψεις και το ότι η βιομηχανική παραγωγή συνδέεται με αρνητικές επιδόσεις σε όλη, σχεδόν, την Ευρώπη, αρχίζοντας από την Γερμανία».

«Πριν από τρία χρόνια οι αγορές εντόπισαν- όπως μας είπαν- ένα ιταλικό πρόβλημα στην Ευρώπη. Σήμερα, υπάρχει ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Υπήρχαν και οι ειδήμονες των τραπεζών, οι οποίοι πριν από δέκα χρόνια έλεγαν ότι η Ιταλία θα χρεοκοπούσε. Στα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, όμως, χρεοκόπησαν οι τράπεζες, και αυτό δεν μας το είχε πει κανείς. Ενώ η Ιταλία είναι πάντα εδώ», υπογραμμίζει ο Ρέντσι.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, στην συνέντευξή του προς την Κορριέρε Ντέλλα Σέρα, αναφέρεται για μια ακόμη φορά στην μεγάλη σημασία των μεταρρυθμίσεων, αρχίζοντας από την δημόσια διοίκηση, «ώστε να μπορέσει να αυξηθεί η αυτοεκτίμηση των ιταλών», όπως τονίζει.

Σε ότι αφορά την σχέση του με την 'Αγγελα Μέρκελ, ο Ματτέο Ρέντσι δηλώνει ότι «την εκτιμά ιδιαίτερα» και πως «τελευταία φορά, συνομίλησαν τηλεφωνικά, πριν δυο ημέρες».

«Τής είπα ότι με την Βραζιλία, στο Μουντιάλ , η Γερμανία δεν έδειξε την αναγκαία ευελιξία και εκείνη μου απάντησε ότι χρειάζεται, όντως, η σωστή δόση ευελιξίας», δήλωσε, τέλος, ο πρώην δήμαρχος της Φλωρεντίας και νυν πρωθυπουργός, στην «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα».

Διαβάστε επίσης: Μόντι: Αν ήμουν Γερμανός, θα ήμουν υπερήφανος για την Ελλάδα