ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: 43 τελικά τα θύματα στην Πάκτικα

Αφγανιστάν: 43 τελικά τα θύματα στην Πάκτικα

Λιγότερα είναι τελικά τα θύματα της επίθεσης με παγιδευμένο αυτοκίνητο που σημειώθηκε στην επαρχία Πάκτικα του Αφγανιστάν, καθώς οι Αρχές τόνισαν ότι οι νεκροί είναι 43 και όχι 89 όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί. Πρόσθεσαν, δε, ότι οι τραυματίες είναι 74.

Ένα αυτοκίνητο που ήταν γεμάτο εκρηκτικά εξερράγη χθες Τρίτη την ώρα που περνούσε από μια γεμάτη κόσμο αγορά στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Πάκτικα, με αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους καθώς το όχημα προσπαθούσε να ξεφύγει από ένα αστυνομικό αυτοκίνητο που το κυνηγούσε.

Το υπουργείο Άμυνας του Αφγανιστάν είχαν ανακοινώσει ότι 89 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ το υπουργείο Υγείας μία ημέρα αργότερα αναθεώρησε τον αριθμό των θυμάτων σε 43, χωρίς όμως να εξηγήσει τους λόγους της αναθεώρησης.

Η τεράστια έκρηξη αυτή σημειώθηκε στην Πάκτικα, η οποία βρίσκεται κοντά στην μεθοριακή περιοχή του Βορείου Ουαζιριστάν στο Πακιστάν, όπου ο στρατός επιτίθεται τις τελευταίες εβδομάδες σε κρυψώνες των Πακιστανών Ταλιμπάν, προκαλώντας την υποχώρηση των μαχητών τους προς το Αφγανιστάν.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν καταδίκασε την επίθεση αυτή χαρακτηρίζοντάς την μια «επονείδιστη εγκληματική ενέργεια», όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός του.

Διαβάστε επίσης:

Αφγανιστάν: Στους 89 οι νεκροί από τη βομβιστική επίθεση