ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Ένας Ουκρανός στρατιώτης νεκρός και άλλοι 17 στο νοσοκομείο μετά από συγκρούσεις

Ρωσία: Ένας Ουκρανός στρατιώτης νεκρός και άλλοι 17 στο νοσοκομείο μετά από συγκρούσεις

Η Μόσχα ανακοίνωσε σήμερα ότι ένας Ουκρανός συνοριοφύλακας πέθανε στο ρωσικό νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί ενώ άλλοι 17 συνάδελφοί του νοσηλεύονται ακόμη στο ίδιο ίδρυμα. Ο Ουκρανός είχε τραυματιστεί σε συγκρούσεις και πέρασε τα σύνορα των δύο χωρών αναζητώντας βοήθεια στη Ρωσία.

Σύμφωνα με τη ρωσική τηλεόραση, δύο ομάδες Ουκρανών συνοριοφυλάκων έφτασαν σε ένα ρωσικό φυλάκιο ελέγχου κρατώντας λευκή σημαία και ζήτησαν να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Οι τραυματίες διακομίστηκαν σε κοντινές κλινικές.

Η πρώτη ομάδα αποτελείτο από δύο στρατιώτες που είχαν τραυματιστεί σοβαρά και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο του Κουιμπίτσεβο, στην περιοχή του Ροστόφ επί του Ντον, ανέφερε από την πλευρά της η Βαλεντίνα Γκοντσάροβα, η εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Ρωσίας. Όπως εξήγησε, έφεραν πολλά τραύματα από θραύσματα και η κατάστασή τους κρίθηκε πολύ σοβαρή καθώς από τη στιγμή του τραυματισμού τους πέρασαν σχεδόν 12 ώρες μέχρι να τους χορηγηθεί ιατρική βοήθεια.

Ο ένας από τους στρατιώτες υπέκυψε τελικά στα τραύματά του. Οι Ρώσοι γιατροί εξετάζουν το ενδεχόμενο να μεταφέρουν τον δεύτερο τραυματία σε εξειδικευμένο νοσοκομείο του Ροστόφ.

Μια άλλη ομάδα 16 Ουκρανών στρατιωτών, που έφεραν τραύματα από θραύσματα και σφαίρες, μεταφέρθηκαν εξάλλου σε μια κλινική του Γκούκοβο. Η κατάσταση των τεσσάρων από αυτούς θεωρείται πολύ σοβαρή.

Σφοδρές μάχες σημειώνονται εδώ και πολλές εβδομάδες μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων και των φιλορώσων αυτονομιστών ανταρτών στα σύνορα της Ουκρανίας με τη Ρωσία καθώς το Κίεβο έχει αναγάγει σε βασική προτεραιότητά του να ανακτήσει τον έλεγχο της μεθορίου των δύο χωρών.

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος πάνω στα συντρίμμια της Γάζας (Σκληρές εικόνες+video)