ΚΟΣΜΟΣ

Air Algerie: Εντοπίστηκαν συντρίμμια- Καμία πληροφορία για επιβάτες

Air Algerie: Εντοπίστηκαν συντρίμμια- Καμία πληροφορία για επιβάτες

Συντρίμμια του αεροσκάφους των αλγερινών αερογραμμών που εξαφανίστηκε σήμερα με 116 επιβαίνοντες μετά την απογείωσή του από την Ουαγκαντούγκου εντοπίστηκαν σε μια περιοχή στο βόρειο Μαλί, κοντά στα σύνορα με τη Μπουρκίνα Φάσο, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της προεδρικής φρουράς της τελευταίας.


Ο ίδιος είπε ότι δεν έχει πληροφορίες για την τύχη των επιβατών.

«Μόλις βρήκαμε το αλγερινό αεροσκάφος. Τα συντρίμμια έχουν εντοπιστεί (. . .) 50 χιλιόμετρα βόρεια της μεθορίου της Μπουρκίνα Φάσο» στην περιοχή Γκόσι του Μαλί, δήλωσε στον Τύπο ο στρατηγός Ζιλμπέρ Ντιεντιερέ, με αφορμή μια έκτακτη σύσκεψη στο Ουαγκαντούγκου και αφού ενημέρωσε τον πρόεδρο της Μπουρκίνα Φάσο, Μπλεζ Κομπαορέ.

Η πόλη Γκόσι βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Γκάο, της μεγαλύτερης πόλης στο βόρειο Μαλί.

«Μέχρι στιγμής δε διαθέτουμε περισσότερες λεπτομέρειες για (την τύχη των) επιβατών, όμως οι ομάδες μας εργάζονται πυρετωδώς» προσέθεσε ο στρατηγός.
Ο ίδιος δεν έδωσε καμία πληροφορία για τα αίτια της συντριβής.

Προτού ανακοινώσει ότι τα συντρίμμια έχουν εντοπιστεί, ο στρατηγός Ντιεντιερέ είχε δηλώσει ότι ένας αξιόπιστος μάρτυρας είχε δει το αεροσκάφος «να πέφτει» στην περιοχή του Γκόσι.

«Πιστεύουμε ότι αυτό είναι αξιόπιστο καθώς εμείς έχουμε επίσης κοιτάξει τις φωτογραφίες του ραντάρ που απεικονίζουν την εξέλιξη της πορείας του αεροσκάφους έως την εξαφάνισή του, η οποία συμπίπτει με την περιοχή που μας έχει υποδείξει ο πληροφοριοδότης μας» προσέθεσε ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης: Πρόεδρος Μάλι: Βρέθηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους! (pics)