ΚΟΣΜΟΣ

Μαλαισία αεροπλάνο: Πυρά έδιωξαν εμπειρογνώμονες από σημείο της συντριβής

Μαλαισία αεροπλάνο: Πυρά έδιωξαν εμπειρογνώμονες από σημείο της συντριβής

Σε φυγή από ένας μέρος του σημείου της συντριβής εξαιτίας πυρών του πυροβολικού τράπηκαν οι διεθνείς εμπειρογνώμονες που ερευνούν τα συντρίμμια της πτήσης MH17 των Malaysia Airlines, η οποία κατερρίφθη στην ανατολική Ουκρανία, όπως γνωστοποίησε ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Οι επιθεωρητές άκουσαν πυρά του πυροβολικού σε μια απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων, τα οποία πλησίαζαν. «Ήταν αρκετά κοντά για να αποφασίσουν να φύγουν», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Αλεξάντερ Χαγκ, αναπληρωτής επικεφαλής της αποστολής του ΟΑΣΕ στην Ουκρανία.

Ο Χαγκ διαβεβαίωσε παράλληλα ότι οι αυτονομιστές αντάρτες έχουν δεχθεί να προσφέρουν πρόσβαση στην περιοχή, η οποία είναι υπό τον έλεγχό τους, εκτιμώντας ότι είναι πολύ νωρίς σε αυτό το στάδιο για να καθοριστεί αν πρόκειται για παραβίαση της εκεχειρίας στην οποία έχουν δεσμευθεί τόσο οι αντάρτες, όσο και ο ουκρανικός στρατός.

Στο μεταξύ, σε διάσημη παρέλαση στα κανάλια του Άμστερνταμ συνάδελφοι των ειδικών για την καταπολέμηση του AIDS που σκοτώθηκαν στη συντριβή του Boeing 777, απέτισαν φόρο τιμής στα θύματα.

Ντυμένοι στα λευκά, περίπου 50 ακτιβιστές κατά του AIDS κρατούσαν πανό που έγραφαν: «Στη μνήμη των συναδέλφων μας της πτήσης MH17» και «Η δουλειά μας συνεχίζεται, μαζί μπορούμε να νικήσουμε το AIDS».

Υπενθυμίζεται ότι έξι ειδικοί στην καταπολέμηση του AIDS ήταν μεταξύ των 298 επιβαινόντων του Μπόινγκ που συνετρίβη στην ανατολική Ουκρανία στις 17 Ιουλίου.

Διαβάστε ακόμα:

Τρόμος σε παραλία της Φλόριντα: Σφυροκέφαλος πλησίασε την ακτή! (video)