ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Σκέψεις για απαγόρευση πτήσεων πάνω από τη Σιβηρία

Ρωσία: Σκέψεις για απαγόρευση πτήσεων πάνω από τη Σιβηρία

Τους υπουργούς του να προχωρήσουν σε… αντίποινα των τελευταίων κυρώσεων που επέβαλε στη Μόσχα η Κομισιόν, διέταξε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, εξετάζοντας ακόμα και το ενδεχόμενο επιβολής περιορισμών ή απαγορεύσεων στη χρήση των αεροδιαδρόμων της Σιβηρίας από τις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες – Ανυπολόγιστες οι συνέπειες!

Υπενθυμίζεται ότι η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία Dobrolyot, την οποία διαχειρίζεται η Aeroflot, αναγκάσθηκε να διακόψει την περασμένη εβδομάδα όλες της τις πτήσεις μετά την ακύρωση του συμβολαίου ναύλωσης αεροσκαφών, αφού η ΕΕ επέκτεινε τις κυρώσεις σχετικά με την Κριμαία.

Οι Ρώσοι φέρονται πλέον να περνούν στην… αντεπίθεση, καθώς τα υπουργεία Εξωτερικών και Μεταφορών της χώρας συζητούν ενδεχόμενη επιβολή περιορισμών στις πτήσεις πάνω από το ρωσικό έδαφος. Κάτι που δεν θα πλήξει ωστόσο μόνο τις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες, όπως τις Lufthansa, British Airways και Air France, αλλά και την ίδια την Aeroflot, λόγω των τελών που καρπώνεται από αυτές.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ρωσίας τόνισε ότι οποιεσδήποτε νέες κινήσεις δεν πρέπει να βλάψουν τους Ρώσους καταναλωτές, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση της Ρωσίας έχει ήδη προτείνει μια σειρά από αντίποινα ενάντια στις επονομαζόμενες κυρώσεις συγκεκριμένων χωρών.

Σημειώνεται ότι η Μόσχα έχει απαγορέψει ήδη τις εισαγωγές φρούτων και λαχανικών από την Πολωνία, ενώ το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει την επιβολή εισαγωγικών δασμών στα ουκρανικά αγαθά.

Διαβάστε ακόμα:

Μαλαισία: Τελετουργικό με βασιλική κόμπρα που κόβει την ανάσα! (video)

Τραγικός θάνατος: Βρετανίδα βυθιζόταν ανήμπορη στη λάσπη! (video+photos)

Εντοπίστηκε εξωγήινος στη Σελήνη! (video)