ΚΟΣΜΟΣ

Ισραηλινοί διαδήλωσαν κατά του πολέμου στη Γάζα

Ισραηλινοί διαδήλωσαν κατά του πολέμου στη Γάζα

Υπάρχουν οι Ισραηλινοί που τρώγωντας πατατάκια απολαμβάνουν τους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας κι αυτοί που αντιλαμβάνονται το έγκλημα που διαπράττει ο πρωθυπουργός της χώρας τους, Μπενιαμίν Νετανιάχου, διαμαρτύρονται και ζητούν ειρήνη.

Περισσότεροι από 150 Ισραηλινοί αψήφησαν τις απαγορεύσεις της αστυνομίας σχετικά με τις συνάθροιση σε πόλεις που βρίσκονται εντός εμβέλειας επιθέσεων από πυραύλους και διαδήλωσαν στους δρόμους του Τελ Αβίβ κατά του πολέμου στη Γάζα!

Οι διαδηλωτές κρατούσαν στα χέρια τους πανό και φώναζαν συνθήματα όπως «Σταματήστε τη σφαγή» και «Ελευθερώστε τη Γάζα».

Η Χαλέλι Πίνσον, μία από τις γυναίκες που συμμετείχαν στη διαδήλωση, δήλωσε αντίθετη στους βομβαρδισμούς στη Γάζα και εξήγησε ότι αυτό που ζητούν οι διαδηλωτές είναι να δοθεί ένα τέλος σε αυτόν τον κύκλο βίας».

Η ισραηλινή αστυνομία είχε νωρίτερα εκδώσει απαγόρευση για την πραγματοποίηση διαδηλώσεων επικαλούμενη περιορισμούς που είχε αναγγείλει ο στρατός σε περιοχές που ενδέχεται να πληγούν από πυραύλους.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, είχε δηλώσει ότι οι επιθέσεις αυτές προς τη Γάζα έχουν ως στόχο σήραγγες που έχουν ανοιχτεί από αντάρτες, οι οποίες όπως υποστηρίζει το Ισραήλ προορίζονται να χρησιμοποιηθούν ως δίοδοι, ώστε να έχουν τη δυνατότητα μαχητές να περάσουν τα σύνορα της χώρας.

Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 1.890 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας των συγκρούσεων μεταξύ των δύο πλευρών, οι περισσότεροι από αυτούς άμαχοι.

Διαβάστε επίσης:

Ιράν: Συντριβή αεροσκάφους με περισσότερους από 40 νεκρούς