ΚΟΣΜΟΣ

Κλείνει τα σύνορα λόγω Έμπολα η Κένυα

Κλείνει τα σύνορα λόγω Έμπολα η Κένυα

Η Κένυα επιβάλει ταξιδιωτική απαγόρευση για τους πολίτες που προέρχονται από περιοχές της Δυτικής Αφρικής οι οποίες έχουν πληγεί από την επιδημία του ιού Έμπολα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στο Ναϊρόμπι.

Η άρνηση εισόδου στο έδαφος της Κένυας θα τεθεί σε ισχύ από την Τρίτη και θα αφορά επιβάτες πτήσεων που ταξιδεύουν από τη Σιέρα Λεόνε, τη Λιβερία και τη Γουινέα με στόχο είτε να παραμείνουν στο έδαφος της Κένυας είτε να επιβιβαστούν σε άλλες πτήσεις για να μεταβούν σε άλλες περιοχές της ανατολικής Αφρικής.

Το διεθνές αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι είναι ένα κομβικό σημείο καθώς συνδέει τα αεροπορικά ταξίδια σε όλη την αφρικανική ήπειρο. Εν τω μεταξύ η εταιρεία Airline Kenya Airways ακύρωσε όλες τις προγραμματισμένες για την Τρίτη αεροπορικές πτήσεις προς τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε. Στην Κένυα έως τώρα δεν έχουν αναφερθεί κρούσματα του ιού Έμπολα ανέφερε το τοπικό υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας 2.127 κρούσματα και 1.145 θάνατοι είχαν αναφερθεί εξ αιτίας του ιού Έμπολα στη Γουινέα, τη Λιβερία, τη Νιγηρία και τη Σιέρα Λεόνε. Η τρέχουσα επιδημία προκαλείται από το πιο φονικό στέλεχος της «οικογένειας» του ιού Έμπολα και έχει ποσοστό θνησιμότητας έως και 90% Μεταδίδεται δε μέσω του αίματος και άλλων σωματικών υγρών.

Στη Νιγηρία ο υπουργός Υγείας Ονιεμπούτσι Τσουκού δήλωσε το Σάββατο στους δημοσιογράφους ότι άλλοι τέσσερις άνθρωποι πέθαναν από τον ιό Έμπολα, δώδεκα έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό, ενώ συνολικά 189 ασθενείς είναι υπό παρακολούθηση στο Λάγος και έξι στην πόλη Ενούγκου στα νότιο-ανατολικά της χώρας.

Διαβάστε επίσης:

Χαμάς: Μακροχρόνιος ο πόλεμος αν δεν ικανοποιηθούμε από το Ισραήλ

Συμφωνία ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία για την είσοδο της οχηματοπομπής