ΚΟΣΜΟΣ

Σκόπια: Αύξηση κονδυλίων για εκσυγχρονισμό του Στρατού

Σκόπια: Αύξηση κονδυλίων για εκσυγχρονισμό του Στρατού

Οι ένοπλες δυνάμεις έχουν ένα σχέδιο ανασυγκρότησης και εκσυγχρονισμού ώστε να διατηρηθεί αποτελεσματικό το σύστημα της κρατικής άμυνας με ένα υψηλό επίπεδο ετοιμότητας μάχης, που κατά τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί», σημειώνει η εφημερίδα «Βεστ», επικαλούμενη δήλωση του αρχηγού του Επιτελείου, αντιστράτηγου Γκοράνσο Κοτέσκι.

Ο Κοτέσκι αναφέρθηκε στην ανάγκη ενδυνάμωσης του στρατού της χώρας στην ομιλία του που έγινε σε τελετή στο περίβολο του Επιτελείου και του υπουργείου Άμυνας, ενώπιον αντιπροσωπειών από το διπλωματικό σώμα της χώρας.

«Ο Στρατός πρέπει να είναι έτοιμος να υπερασπισθεί το νέο ήλιο της ελευθερίας μια ανεξάρτητης και κυριάρχου 'Μακεδονίας'», τόνισε ο Κοτέσκι.

Πρόσφατα- συνεχίζει το δημοσίευμα- ο υπουργός Άμυνας, Ζόραν Γιολέφσκι, ανακοίνωσε ότι τα επόμενα χρόνια θα υπάρξει αύξηση της χρηματοδότησης για το στρατό και αυτό θα έχει ως συνέπεια την αύξηση του βιοτικού επιπέδου των στρατιωτικών.

Αυτές, όμως, οι ανακοινώσεις ακολουθούνται από άλλες, πρόσφατες, που αναφέρονται σε μεγαλύτερη μείωση των κονδυλίων για το στρατό κατά τον τρέχοντα χρόνο.

Το προτεινόμενο ποσό του συμπληρωματικού προϋπολογισμού, που θα ψηφισθεί στη Βουλή στα τέλη αυτού του μήνα είναι κομμένο από ένα μικρό ποσό. Είχε προγραμματισθεί για € 95,3 εκατομμύρια και μειώθηκε στα €90,1 εκατ. σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Ο Ζόραν Γιολέφσκι και ο επικεφαλής του Επιτελείου, διευκρίνισαν ότι η αύξηση της χρηματοδότησης στον στρατιωτικό προϋπολογισμό αναφέρονται στο έτος 2015 και θα υποβληθεί, η σχετική έκθεση, αυτές τις ημέρες.

πηγη Βαλκανικό Περισκόπιο

Διαβάστε επίσης

O νέος Ακόλουθος Άμυνας στο Κάιρο στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας