ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Ρουκέτες από τη Συρία έπληξαν τα Υψίπεδα του Γκολάν

Ισραήλ: Ρουκέτες από τη Συρία έπληξαν τα Υψίπεδα του Γκολάν

Την πλευρά των κατεχόμενων από το Ισραήλ Υψιπέδων του Γκολάν, έπληξαν ρουκέτες που ερρίφθησαν την Κυριακή (24/8) από τη Συρία, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν μέχρι στιγμής αναφορές για θύματα.

«Τουλάχιστον πέντε ρουκέτες ερρίφθησαν από τη Συρία και έπληξαν διαφορετικά σημεία των Υψιπέδων του Γκολάν», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του στρατού, ο δράστης των ρίψεων αυτών δεν είναι γνωστός μέχρι στιγμής, ενώ οι Ισραηλινοί δεν απάντησαν στα πυρά.

Τον Ιούλιο, μια ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Συρία είχε οδηγήσει τον ισραηλινό στρατό να βομβαρδίσει θέσεις του συριακού στρατού. Ένα μήνα νωρίτερα, ισραηλινά μαχητικά αεροπλάνα πραγματοποίησαν επιθέσεις κατά συριακών στρατιωτικών στόχων, μετά το θάνατο ενός Ισραηλινού εφήβου σε διασυνοριακή επίθεση - όπως τη χαρακτήρισε το εβραϊκό κράτος - από τις πιστές δυνάμεις στον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Ασαντ.

Χθες βράδυ, ρουκέτα που ερρίφθη από το Λίβανο έπληξε το βόρειο Ισραήλ, χωρίς να προκαλέσει θύματα και ζημιές, μια ενέργεια για την οποία δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης. Το Ισραήλ δεν απάντησε μετά τη ρίψη της ρουκέτας, ωστόσο εξέφρασε «έντονη διαμαρτυρία» στη UNIFIL, τη δύναμη του ΟΗΕ που έχει αναπτυχθεί στο νότιο Λίβανο για να επιτηρεί τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών.

Διαβάστε ακόμα:

Ισραήλ: Παλαιστίνιοι καταγγέλλουν μια χωρίς προηγούμενο καταστολή