ΚΟΣΜΟΣ

Ομπάμα: Δεν έχει αποφασίσει για βομβαρδισμούς στη Συρία εναντίον του ΙΚ

Ομπάμα: Δεν έχει αποφασίσει για βομβαρδισμούς στη Συρία εναντίον του ΙΚ

Καμία απόφαση, σχετικά με το ενδεχόμενο αμερικανικών βομβαρδισμών στη Συρία, στο πλαίσιο της μάχης εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, δεν έχει λάβει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ.

Οι ΗΠΑ, που βομβαρδίζουν τους τζιχαντιστές στο Ιράκ εδώ και 2 εβδομάδες, αναφέρθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην πιθανότητα να εξαπολύσουν αεροπορικά πλήγματα στη Συρία. Η κυβέρνηση της Συρίας υπογράμμισε μάλιστα τη Δευτέρα (25/8) ότι κάθε αμερικανική επιδρομή εναντίον των τζιχαντιστών στο έδαφός της πρέπει να συμφωνηθεί με τη Δαμασκό, καθώς σε διαφορετική περίπτωση πρόκειται να θεωρηθεί επίθεση.

Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, του στρατηγού Μάρτιν Ντέμσεϊ, επιβεβαίωσε σήμερα ότι οι επιλογές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους βρίσκονται υπό εξέταση, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να σχηματιστεί «ένας συνασπισμός ικανών περιφερειακών και Ευρωπαίων εταίρων».

Από κοινού «με την Κεντρική Διοίκηση (CentCom) των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, (ο στρατηγός Ντέμσεϊ) προετοιμάζει τις επιλογές προκειμένου να αντιμετωπιστεί το Ισλαμικό Κράτος, τόσο στο Ιράκ, όσο και στη Συρία, με τη βοήθεια μιας πληθώρας στρατιωτικών μέσων περιλαμβανομένων των αεροπορικών επιδρομών», δήλωσε ο συνταγματάρχης Εντ Τόμας.

«Σε τελευταία ανάλυση οι δυνάμεις μας βρίσκονται σε θέση να συνεργαστούν με τους συμμάχους μας στην περιοχή εναντίον του Ισλαμικού Κράτους», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά τους, τέλος, ακόμη δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν την προετοιμασία που γίνεται σχετικά με το ενδεχόμενο οι αμερικανικές δυνάμεις να εξαπολύσουν βομβαρδισμούς εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, ενώ ένας από αυτούς ανέφερε ότι ο σχεδιασμός πραγματοποιείται εδώ και εβδομάδες.

Κανένας πάντως από τους αξιωματούχους δεν έκανε λόγο περί άμεσα επικείμενης στρατιωτικής δράσης των ΗΠΑ.

Διαβάστε ακόμα:

Αιθέρια… πρόταση γάμου από Τούρκο πιλότο! (video)

Ρωσία: Άφησαν τον ανάπηρο γιο τους να πεθάνει στο ψυγείο!

Βρετανία: Ακίτα έκοψε το αυτί 4χρονου! (photo)

Μιζούρι: Συγκίνηση και ανατριχίλα στην κηδεία του Μάικλ Μπράουν (vids+pics)

ΗΠΑ: Ο οικολόγος που παλεύει με τα φίδια! (video+photos)

Βρετανία: Έντονη ανησυχία από τεράστιο κρατήρα! (video+photos)