ΚΟΣΜΟΣ

«Η CIA βασάνισε στα πρόθυρα του θανάτου υπόπτους της αλ-Κάιντα»

«Η CIA βασάνισε στα πρόθυρα του θανάτου υπόπτους της αλ-Κάιντα»

Υπόπτους της αλ – Κάιντα «ως τα πρόθυρα του θανάτου», βασάνισε η CIA, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Ντέιλι Τέλεγκραφ».

«Τουλάχιστον δύο ύποπτοι, μεταξύ των οποίων ο θεωρούμενος εγκέφαλος των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου Χάλεντ Σέιχ Μοχάμεντ, υποβλήθηκαν σε βασανιστήρια που προχώρησαν πολύ περισσότερο από την εξομοίωση πνιγμού, η οποία αναγνωρίζεται από την αμερικανική Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών», υποστηρίζει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

Σύμφωνα μάλιστα με το βρετανικό δημοσίευμα, η αμερικανική Γερουσία πρόκειται να δημοσιεύσει προσεχώς μια έκθεση για το θέμα αυτό, η οποία «θα προκαλέσει μεγάλο σοκ» στην κοινή γνώμη.

«Δεν αρκούνταν να ρίχνουν νερό στα κεφάλια τους ή μέσω ενός υφάσματος. Τους κρατούσαν κάτω από το νερό ως τα πρόθυρα του θανάτου, παρουσία ενός γιατρού ώστε να εξασφαλίσουν ότι δεν θα προχωρήσουν υπερβολικά», συμπληρώνει η εφημερίδα, επικαλούμενη μία από τις πηγές της.

Σύμφωνα με μια άλλη πηγή, η μεταχείριση αυτή επιφυλάχθηκε στον Χάλεντ Σέιχ Μοχάμεντ, ο οποίος βρίσκεται φυλακισμένος στο κέντρο κράτησης της αμερικανικής ναυτικής βάσης του κόλπου του Γκουαντάναμο, στην Κούβα, καθώς και σε ένα Σαουδάραβα υπήκοο συγκρατούμενό του, ύποπτο ότι υποκίνησε τη βομβιστική επίθεση με στόχο το αμερικανικό πολεμικό πλοίο Cole το 2000 στα ανοιχτά της Υεμένης.

«Χρησιμοποίησαν μεσαιωνικές μεθόδους, αδιανόητες για τους ανθρώπους», πρόσθεσε η πηγή, η οποία φέρεται ότι είναι εν γνώσει των σχετικών διαβαθμισμένων φακέλων.

Διαβάστε ακόμα:

Κινέζα τυλίχθηκε στις φλόγες από απερισκεψία σερβιτόρας! (vid)

Φλόριντα: Γιγάντια γαρίδα προκάλεσε πανικό (photos)

Αυστραλία: Οι καρχαρίες προτιμούν συντριπτικά για… μεζέ τους άνδρες! (vid)

Φάντασμα παρενοχλούσε σεξουαλικά Ιρλανδή νοικοκυρά! (pics)

Σκοτώθηκαν από φορτηγό τεμαχίζοντας χτυπημένο ιπποπόταμο!

Ισπανία: Μαφιόζικη εκτέλεση Ιρλανδού βαρόνου ναρκωτικών (vid+pics)

ΗΠΑ: Τους επιτέθηκαν μετά από καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης (vid+pics)

ΗΠΑ: Το αποκρουστικό βίντεο για τη δράση των τζιχαντιστών (pics)