ΚΟΣΜΟΣ

Ομπάμα: Οι ΗΠΑ μπορούν να επιτεθούν στους τζιχαντιστές χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου

Ομπάμα: Οι ΗΠΑ μπορούν να επιτεθούν στους τζιχαντιστές χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα συναντήθηκε την Τρίτη με την ηγεσία του Κογκρέσου όπου ανέφερε ότι έχει την εξουσία που απαιτείται για να αναλάβει δράση εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους επιβεβαιώνοντας και πάλι ότι ο Λευκός Οίκος δεν θα ζητήσει από το Κογκρέσο να ψηφίσει την έγκριση του σχεδίου του.

Ο Ομπάμα συναντήθηκε με τους επικεφαλής των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων πριν από την ομιλία του η οποία είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη το βράδυ όπου αναμένεται να κάνει γνωστό το σχέδιό του για την καταπολέμηση της οργάνωσης των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

«Ο πρόεδρος είπε στους ηγέτες του Κογκρέσου ότι έχει την εξουσία που χρειάζεται για να αναλάβει δράση εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, με την αποστολή που θα ανακοινώσει στην ομιλία του αύριο το βράδυ» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

«Επίσης επανέλαβε την πεποίθησή του ότι το έθνος είναι ισχυρότερο και οι προσπάθειές μας πιο αποτελεσματικές, όταν ο πρόεδρος και το Κογκρέσο συνεργάζονται για την καταπολέμηση μιας απειλής για την εθνική μας ασφάλεια, όπως είναι το Ισλαμικό Κράτος» καταλήγει η σύντομη ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Διαβάστε επίσης:

Πούτιν: Η Ρωσία θα «συμβάλει περαιτέρω» στη διαδικασία ειρήνευσης