ΚΟΣΜΟΣ

Η Αλ Σεμπάμπ πίσω από την ανατίναξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στη Σομαλία

Η Αλ Σεμπάμπ πίσω από την ανατίναξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στη Σομαλία

Οι Σομαλοί ισλαμιστές της οργάνωσης Αλ Σεμπάμπ είναι οι πρώτοι ύποπτοι για την ανατίναξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου κοντά σε μεγάλο ξενοδοχείο και μια καφετέρια στο κέντρο της πρωτεύουσας της Σομαλίας Μογκαντίσου νωρίτερα σήμερα, σκοτώνοντας τουλάχιστον 7 ανθρώπους, σύμφωνα με την αστυνομία.

Μπορεί καμία οργάνωση μέχρι τώρα να μην έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή, ωστόσο η ισλαμιστική οργάνωση αλ Σεμπάμπ συχνά διαπράττει βομβιστικές επιθέσεις στο Μογκαντίσου. Οι Σεμπάμπ υποσχέθηκαν ότι θα εξαπολύσουν περισσότερες επιθέσεις αφότου έχασαν τον έλεγχο ενός προπυργίου τους στις ακτές της χώρας την περασμένη εβδομάδα, του λιμανιού Μπαράουε.

«Πιστεύουμε ότι η αλ Σεμπάμπ βρίσκεται πίσω από την έκρηξη» δήλωσε ο αστυνομικός Μάτζορ Νούουρ Φάραζ στο πρακτορείο Ρόιτερς προσθέτοντας ότι ο δρόμος όπου σημειώθηκε η έκρηξη είναι πολυσύχναστος.

Ο συντονιστής της υπηρεσίας των ασθενοφόρων στο Μογκαντίσου Αμπντίγκαρ Αμπντιράμαν, είπε ότι τουλάχιστον 7 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 15 είναι οι τραυματίες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία, ορισμένοι εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση.