Μεξικό: Γερμανός φοιτητής τραυματίστηκε από πυρά αστυνομικών

Μεξικό: Γερμανός φοιτητής τραυματίστηκε από πυρά αστυνομικών

Από πυρά στην πολιτεία Γκερέρο του Μεξικού, όπου στα τέλη Σεπτεμβρίου σκοτώθηκαν πολλοί φοιτητές και 43 ακόμη αγνοούνται, τραυματίστηκε ένας Γερμανός φοιτητής 25 ετών.

Σύμφωνα με την κατάθεση του αστυνομικού, ο φοιτητής, ο οποίος αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε «σταθερή» κατάσταση, επέβαινε χθες Κυριακή (12/10) σε ένα όχημα που φέρεται να αρνήθηκε να σταματήσει σε σημείο ελέγχου.

Στο όχημα επέβαινε μια μικρή ομάδα φοιτητών του τεχνολογικού πανεπιστημίου της Μοντερέι – μιας πόλης του βόρειου Μεξικού – η οποία κατευθύνονταν προς το τουριστικό θέρετρο Ακαπούλκο.

Μια ομάδα της αστυνομίας, αρμόδια για την καταπολέμηση των απαγωγών, είχε στήσει στην περιοχή «σημείο ελέγχου». Οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στο αυτοκίνητο να σταματήσει, «όμως αυτό δε σταμάτησε, ενώ αφού ακούστηκε ένας ήχος που έμοιαζε με εκπυρσοκρότηση, τα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας έκαναν χρήση των όπλων τους, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας από τους επιβάτες», διευκρινίζεται σε ανακοίνωση των τοπικών Αρχών.

Μετά τους πυροβολισμούς, οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν ότι επρόκειτο για μια ομάδα φοιτητών και ότι ο τραυματίας είναι Γερμανός.
Ο νεαρός άνδρας διακομίστηκε στο νοσοκομείο της περιοχής και στη συνέχεια στην πόλη του Μεξικού.

«Ενημερώνουμε ότι ο γερμανικής καταγωγής φοιτητής μας που τραυματίστηκε στις 12 Οκτωβρίου στο Γκερέρο είναι σε σταθερή κατάσταση», ανακοίνωσε στο λογαριασμό του στο Twitter το τεχνολογικό πανεπιστήμιο του Μοντερέι.

Υπενθυμίζεται ότι στις 26 Σεπτεμβρίου, τουλάχιστον 6 φοιτητές σκοτώθηκαν, 25 τραυματίστηκαν και άλλοι 43 αγνοούνται, αφού δέχθηκαν επίθεση με πυροβόλα όπλα από δημοτικούς αστυνομικούς και λαθρεμπόρους ναρκωτικών στην Αγροτική Σχολή της Αγιοτσινάπα της πολιτείας Γκερέρο.

Διαβάστε ακόμα:

Έμπολα: Σημάδια βελτίωσης παρουσιάζει η Νορβηγίδα γιατρός