ΚΟΣΜΟΣ

Έμπολα: Συνεδριάζει η Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης του ΠΟΥ

Έμπολα: Συνεδριάζει η Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης του ΠΟΥ

Η Επιτροπή Επειγόντων Περιστατικών του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) θα συνεδριάσει αύριο Τετάρτη (22/10) για να εξετάσει την έκταση της επιδημίας του ιού Έμπολα και το αν απαιτείται η λήψη περαιτέρω μέτρων, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του ΠΟΥ.


"Αυτή είναι η τρίτη φορά από τον Αύγουστο που θα συγκληθεί η επιτροπή. Πολλά έχουν συμβεί, έχουν σημειωθεί κρούσματα στην Ισπανία και στις ΗΠΑ, ενώ η Σενεγάλη και η Νιγηρία έχουν αφαιρεθεί από τον κατάλογο με τις πληγείσες από τον Έμπολα χώρες", είπε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων η εκπρόσωπος του οργανισμού, Φαντέλα Σάιμπ.

Οι 20 ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες, οι οποίοι έκριναν στις 8 Αυγούστου ότι έπρεπε να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία σε παγκόσμιο επίπεδο εξαιτίας της εξάπλωσης της επιδημίας στη δυτική Αφρική, ενδεχομένως να προτείνουν ταξιδιωτικούς και εμπορικούς περιορισμούς.

Η επιτροπή έχει ήδη συστήσει τον έλεγχο των επιβατών που αναχωρούν αεροπορικώς από τη Γουινέα, τη Λιβερία και την Σιέρα Λεόνε.

Διαβάστε επίσης:

Έμπολα: Νέο πρωτόκολλο ασφαλείας στις ΗΠΑ

Ρoή Ειδήσεων