ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Ικανοποίηση για τα εκλογικά αποτελέσματα – Δύο στρατιώτες νεκροί

Ουκρανία: Ικανοποίηση για τα εκλογικά αποτελέσματα – Δύο στρατιώτες νεκροί

Τη «νίκη της δημοκρατίας και ενός προγράμματος ευρωπαϊκών μεταρρυθμίσεων» στην Ουκρανία, χαιρέτισε η Ευρωπαϊκή Ένωση, την επομένη της νίκης των φιλοδυτικών στις βουλευτικές εκλογές – Δύο Ουκρανοί στρατιώτες νεκροί στο Λουγκάνσκ.

«Συγχαρητήρια στον ουκρανικό λαό! Νίκη της δημοκρατίας και ενός προγράμματος ευρωπαϊκών μεταρρυθμίσεων», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Η φιλοδυτική παράταξη κέρδισε χθες (26/10) τις βουλευτικές εκλογές στην Ουκρανία, ενώ τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν το μεγάλο προβάδισμα των ψηφοδελτίων των πέντε κύριων σχηματισμών που τάσσονται υπέρ μιας προσέγγισης με την ΕΕ.

Ο πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο υπογράμμισε πως οι Ουκρανοί υπερψήφισαν μια «αμετάκλητη προσέγγιση με την Ευρώπη», αλλά και το ειρηνευτικό του σχέδιο για τις ανατολικές περιοχές, όπου οι μάχες μεταξύ φιλορώσων ανταρτών και ουκρανικών δυνάμεων έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 3.700 ανθρώπους, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Την ίδια ώρα, δύο Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν χθες σε μάχες με τους αυτονομιστές στην περιοχή του Λουγκάνσκ, έπειτα από μία εβδομάδα χωρίς νεκρούς στις τάξεις του στρατού, σύμφωνα με έναν Ουκρανό στρατιωτικό εκπρόσωπο.

Οι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε σημείο κοντά στην τοποθεσία Σμιλέ, κατά τη διάρκεια επιχείρησης ανεφοδιασμού με νερό, τρόφιμα και πυρομαχικά στρατευμάτων που εδώ και μία εβδομάδα αντιμετωπίζουν προβλήματα στην αντιπαράθεσή τους με τους αντάρτες, διευκρίνισε σε συνέντευξη Τύπου ο Αντρίι Λισένκο.

Το σημείο αυτό, το «32ο φυλάκιο ελέγχου», είναι ένα από τα κύρια θερμά σημεία του μετώπου μετά την εφαρμογή μιας κατάπαυσης του πυρός στις 5 Σεπτεμβρίου. Η δύσκολη πάντως κατάσταση των ουκρανικών δυνάμεων ανησυχεί τον πληθυσμό, αν και ο πρόεδρος Ποροσένκο είχε ανακοινώσει ο ίδιος το βράδυ της Κυριακής (26/10), μέσω Twitter, πως κατέστη δυνατό τα στρατεύματα να ανεφοδιασθούν σε νερό και τρόφιμα.

Διαβάστε ακόμα:

Τσεχία: Εκβιαστές απειλούν με… Έμπολα τη χώρα απαιτώντας 1 εκατ. ευρώ!

Έμπολα: Σε καραντίνα Αμερικανοί στρατιώτες – Ανησυχία για την απομόνωση γιατρών

Βρετανός έκανε τζόκινγκ και έπεσε πάνω στον Κάμερον! (vid+pics)

Νιγηρία: Ένοπλοι απήγαγαν Γερμανό αφού σκότωσαν συμπατριώτη του

Εσθονία: Μαθητής σκότωσε καθηγήτρια μέσα στην τάξη!

Βρετανός καθηγητής αγόραζε προμήθειες για το Ισλαμικό Κράτος

Συρία: Οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν τέσσερα μέλη σουνιτικής φυλής