ΚΟΣΜΟΣ

Πτήση ΜΗ17: «Ίσως να μην εντοπίσουμε ποτέ όλες τις σορούς»

Πτήση ΜΗ17: «Ίσως να μην εντοπίσουμε ποτέ όλες τις σορούς»

Το ενδεχόμενο να μην εντοπιστούν ποτέ οι σοροί των επιβατών του αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών που καταρρίφθηκε τον περασμένο Ιούλιο στην ανατολική Ουκρανία, είναι πιθανό σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Ολλανδίας, Μπερτ Κέντερς, ο οποίος επισκέφθηκε τον τόπο της συντριβής.

«Δε μπορούμε να πούμε σήμερα με βεβαιότητα πότε και ακόμα και εάν θα μπορέσουμε να περισυλλέξουμε τα πτώματα των 9 τελευταίων θυμάτων. Κάνουμε ό,τι μπορούμε, σε συνεννόηση με τις ουκρανικές Αρχές προκειμένου να το καταφέρουμε», τόνισε ο υπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η κατάρριψη του αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών, που είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Άμστερνταμ- Σίπχολ με κατεύθυνση την Κουάλα Λουμπούρ είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 298 ανθρώπων, τα 2/3 εκ των οποίων ήταν Ολλανδοί υπήκοοι, την 17η Ιουλίου.

«Σήμερα στείλαμε (προς τις χώρες προέλευσης των θυμάτων) 5 φέρετρα επιπλέον στα οποία έχουν τοποθετηθεί ανθρώπινα υπολείμματα» ανέφερε ο κυβερνήτης του Χαρκόβου, Ιγκόρ Μπαλούτα.

Ο Κέντερς δήλωσε ότι «είναι πεπεισμένος» ότι στο μέλλον θα μπορέσουν να περισυλλέξουν τα συντρίμμια του αεροσκάφους και να τα επαναπατρίσουν όμως εξέφρασε την εκτίμηση ότι είναι αδύνατο να διευκρινίσει το πότε θα γίνει αυτό εξαιτίας της ευμετάβλητης κατάστασης ασφαλείας στην περιοχή.

Σχετικές ειδήσεις