ΚΟΣΜΟΣ

Μεξικό: 11 τραυματίες σε συγκρούσεις διαδηλωτών- αστυνομίας

Μεξικό: 11 τραυματίες σε συγκρούσεις διαδηλωτών- αστυνομίας

Έντεκα αστυνομικοί τραυματίστηκαν σήμερα, 10/11/2014, κοντά στο αεροδρόμιο του Ακαπούλκο, στο νότιο Μεξικό, σε συγκρούσεις με διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για την εξαφάνιση και τη δολοφονία 43 φοιτητών.


Περίπου 300 διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων γονείς και συγγενείς των νεαρών φοιτητών, επιχείρησαν να κάνουν πορεία μέχρι το αεροδρόμιο του τουριστικού θέρετρου, στην πολιτεία Γκερέρο, όμως τους απώθησαν ισχυρές δυνάμεις της ομοσπονδιακής αστυνομίας.

Πολλοί διαδηλωτές, ορισμένοι εκ των οποίων είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες εναντίον των αστυνομικών. Δέκα αστυνομικοί τραυματίστηκαν από πέτρες και άλλος ένας από μια βόμβα μολότοφ, ανέφερε ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας Δημόσιας Ασφάλειας του Γκερέρο.

Πολλοί διαδηλωτές ήταν οπλισμένοι με ρόπαλα και ματσέτες. Η λεωφόρος που οδηγεί στο αεροδρόμιο ήταν αποκλεισμένη και στα δύο ρεύματα από τις 10.00 το πρωί ενώ ένας εκπρόσωπος των γονέων των φοιτητών, ο Φελίπε δε λα Κρους, προσπάθησε να ξεκινήσει διάλογο με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Η διαδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχουν ξεκινήσει με αίτημα να συνεχιστούν οι έρευνες για τους 43 φοιτητές που εξαφανίστηκαν από τις 26 Σεπτεμβρίου και ενδέχεται να έχουν δολοφονηθεί από το οργανωμένο έγκλημα.

Στο πλαίσιο των ερευνών αυτών έχουν συλληφθεί ύποπτα μέλη των καρτέλ ναρκωτικών του Μεξικού που ομολόγησαν ότι οι φοιτητές εκτελέστηκαν.

Σχετικές ειδήσεις