Επιθετικότερο το ΝΑΤΟ στοχεύει τα κρησφύγετα του Καντάφι
Επιθετικότερο γίνεται το ΝΑΤΟ στην επιλογή στόχων στη Λιβύη και...
Επιθετικότερο γίνεται το ΝΑΤΟ στην επιλογή στόχων στη Λιβύη και τροποποιεί σημαντικά το αρχικό στρατηγικό του σχέδιο.
Συγκεκριμένα, οι αεροπορικές επιδρομές των νατοϊκών δυνάμεων θα χτυπούν πλέον στόχους που βρίσκονται όσο το δυνατόν εγγύτερα σε μέρη όπου, κατά τις πληροφορίες, έχει καταφύγει ο ηγέτης της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι.
Τα παραπάνω προκύπτουν από δηλώσεις Αμερικανού αξιωματούχου, που υποστήριξε ότι η κυβέρνηση του προέδρου Μπάρακ Ομπάμα ασπάζεται τη συνειδητή προσπάθεια επιτελών του ΝΑΤΟ, οι από αέρος επιδρομές να στοχεύουν στα σημεία όπου υπάρχουν υπόνοιες ότι βρίσκεται ο Λίβυος συνταγματάρχης.
Πρόκειται για μια εξελισσόμενη αλλαγή των στρατηγικών σχεδίων του ΝΑΤΟ, η οποία εξηγείται από το γεγονός ότι οι επιθέσεις διεξάγονται εδώ και ένα δίμηνο και οι στόχοι της Συμμαχίας τελειώνουν χωρίς, ωστόσο, να επιτυγχάνεται το επιθυμητό αποτέλεσμα: Δηλαδή η έξοδος από την εξουσία του Μουαμάρ Καντάφι.
Σημειώνεται, πάντως, ότι άλλος αξιωματούχος των ΗΠΑ, όταν του ζητήθηκε κάποιο σχόλιο για τη διαφαινόμενη αλλαγή στρατηγικής στη Λιβύη, υποστήριξε ότι δεν έχει σημειωθεί κάποια μεταβολή από πλευράς του ΝΑΤΟ, λέγοντας: « Δεν υπάρχει παρέκκλιση από την οπτική των ΗΠΑ».