ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Η απόφαση της Ουκρανίας πλήγμα για τις σχέσεις μας

Ρωσία: Η απόφαση της Ουκρανίας πλήγμα για τις σχέσεις μας

Η εγκατάλειψη από την Ουκρανία του καθεστώτος της ως "αδέσμευτης χώρας" αποτελεί ένα μη φιλικό βήμα έναντι της Ρωσίας και θα "εντείνει τα προβλήματα" στις σχέσεις, δήλωσε σήμερα (23/12/2014) ο αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

"Είναι ένα μη φιλικό βήμα έναντι ημών. Θα εντείνει τα προβλήματα και την όξυνση στις σχέσεις", δήλωσε ο ρώσος διπλωμάτης Αντρέι Κέλιν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

Το κοινοβούλιο της Ουκρανίας ψήφισε σήμερα να εγκαταλείψει η χώρα το "αδέσμευτο" καθεστώς της και να εργασθεί για την ένταξή της στη συμμαχία του ΝΑΤΟ.

Το σχετικό νομοσχέδιο έγινε δεκτό με 303 ψήφους, 77 περισσότερες από τις ελάχιστες που απαιτούνταν για να υιοθετηθεί. Μόνον οκτώ βουλευτές το καταψήφισαν. Ο νόμος πρόκειται τώρα να δημοσιευθεί από τον πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο.

Από την πλευρά του ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε πως η εγκατάλειψη από την Ουκρανία του καθεστώτος της "αδέσμευτης χώρας" είναι αντιπαραγωγική και θα αυξήσει τις εντάσεις γύρω από την κρίση στην ανατολική Ουκρανία.

"Είναι αντιπαραγωγικό. Το μόνο που θα κάνει είναι να κλιμακώσει τη σύγκρουση και δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι είναι δυνατό να επιλυθεί η βαθιά εσωτερική κρίση της Ουκρανίας με την υιοθέτηση τέτοιων νόμων", δήλωσε ο Λαβρόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ.

"Πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε να εντείνουμε το κλίμα της σύγκρουσης", πρόσθεσε ο ρώσος υπουργός στις δηλώσεις του που μεταδόθηκαν και από τη δημόσια ρωσική τηλεόραση.

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο Τwitter @newsbombgr

Κάντε like και ακολουθήστε μας στο facebook.com/newsbombgr

Σχετικές ειδήσεις