ΚΟΣΜΟΣ

«Καλικάντζαροι» παίζουν με Xbox και PSN

«Καλικάντζαροι» παίζουν με Xbox και PSN

Προβλημάτων συνέχεια για τη χριστουγεννιάτικη «τραγωδία», με θύματα το Xbox live της Microsoft και το Playstation της Sony.

Για δεύτερη μέρα, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν μπορούσαν να συνδεθούν με τις online υπηρεσίες και να ασχοληθούν με τα παιχνίδια τους καθώς το δίκτυο του Xbox αλλά και του Playstation της Sony είχαν καταρρεύσει μετά από κυβερνο-επίθεση που δέχθηκαν.

Ομάδα που αυτοαποκαλείται Lizard Squad ανέλαβε την ευθύνη για το πλήγμα και στα δύο δίκτυα, την Παραμονή των Χριστουγέννων, που υπολογίζεται ότι επηρέασε 160 εκατομμύρια χρήστες.

Τόσο η Sony, όσο και η Microsoft ανέμεναν ιδιαίτερο φόρτο στις online υπηρεσίες τους για τα PlayStation και Xbox, λόγω των χριστουγεννιάτικων δώρων. Επιπλέον, η Sony είχε να αντιμετωπίσει και το «κατέβασμα» της επίμαχης ταινίας «The Interview».

Περισσότεροι από 110 εκατομμύρια άνθρωποι σ' όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν το δίκτυο του PlayStation και τουλάχιστον 46, το Xbox live.

Επισήμως οι εταιρείες δεν έκαναν σχόλια παρά μόνο διαβεβαίωσαν με μηνύματα τους χρήστες ότι εργάζονται για την αποκατάσταση της λειτουργίας των συστημάτων τους.


Στο Twitter, χρήστες επιστράτευσαν το χιούμορ τους και έγραψαν «χαίρομαι που το πνεύμα των Χριστουγέννων ζει και χάκερ αποφάσισαν να χαλάσουν τη διασκέδαση των παιδιών». Άλλωστε η καλικαντζαρίστικη παιχνιδιάρικη προσέγγιση είναι πιο ωραία από τη ρεαλιστικότερη, της απλής δολιοφθοράς.

Κ. ΤΖ.

(Πηγές: BBC, Reuters, Guardian)

Σχετικές ειδήσεις