ΚΟΣΜΟΣ

Ομπάμα: Θα νικήσουμε τον βίαιο εξτρεμισμό

Ομπάμα: Θα νικήσουμε τον βίαιο εξτρεμισμό

Ο βίαιος εξτρεμισμός δεν αποτελεί υπαρξιακή απειλή κατά τον Μπαράκ Ομπάμα, που πιστεύει ότι το ακραίο αυτό φαινόμενο μπορεί να καταπολεμηθεί.

«Το φαινόμενο του βίαιου εξτρεμισμού, η ιδεολογία του, τα δίκτυα, η δυνατότητες που έχει να στρατολογεί νέους, όλο αυτό έχει αναπτύξει μεταστάσεις κι έχει εξαπλωθεί. Και έχει διεισδύσει σε κοινότητες σε ολόκληρο τον κόσμο» επισήμανε ο Ομπάμα κατά τη διάρκεια μιας κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον στο Λευκό Οίκο.

Ο ίδιος, ωστόσο πρόσθεσε: «δεν θεωρώ ότι πρόκειται για μία υπαρξιακή απειλή… Πρόκειται για μία απειλή που στο τέλος θα την νικήσουμε.
Όμως δε μπορούμε να τα καταφέρουμε μόνο με την χρήση όπλων».

Επιπλέον, ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους κάλεσε την Ευρώπη να προσπαθήσει να ενσωματώσει καλύτερα τα μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας.

«Βασικό πλεονέκτημά μας είναι ότι οι μουσουλμάνοι των ΗΠΑ δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα στο να νιώθουν ότι είναι Αμερικανοί πολίτες. Υπάρχουν ορισμένες περιοχές στην Ευρώπη όπου αυτό δε συμβαίνει.

Και αυτός είναι ίσως ο μεγαλύτερος κίνδυνος τον οποίο η Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίσει» τόνισε ο Ομπάμα, ενώ πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό η Ευρώπη να μην προσπαθήσει να επιλύσει αυτά τα προβλήματα ενσωμάτωσης μόνο με την δύναμη των όπλων.

Σχετικές ειδήσεις