ΚΟΣΜΟΣ

Βουλγαρία: Κρούσμα της γρίπης των πτηνών

Βουλγαρία: Κρούσμα της γρίπης των πτηνών

Κρούσμα της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκε κοντά στην πόλη Μπουργκάς της Βουλγαρίας, όπως ανακοινώθηκε σε χθεσινή (27/01/2015), έκτακτη συνέντευξη Τύπου, από τον υφυπουργό Γεωργίας και Τροφίμων της χώρας Τσβέταν Ντιμιτρόφ.

Πρόκειται για νεκρό πελεκάνο, ο οποίος βρέθηκε στην προστατευόμενη περιοχή Πόντα, και, σύμφωνα με τις αρμόδιες βουλγαρικές αρχές, είναι μεμονωμένο κρούσμα.

Ο κ. Ντιμιτρόφ διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς οι πολίτες δεν είναι εκτεθειμένοι σε άμεσο κίνδυνο, αλλά και ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, μετά τον εντοπισμό του κρούσματος. Η Περιφερειακή Διεύθυνση του Μπουργκάς αποφάσισε -μεταξύ άλλων- τη λήψη έκτακτων μέτρων προκειμένου να αποτρέψει την εξάπλωση της ασθένειας.

Στο πλαίσιο αυτό, απαγορεύτηκε η μεταφορά πτηνών από την περιοχή, καθώς και η πώληση αβγών. Απαγορεύτηκε, επίσης, το κυνήγι πουλιών και αποφασίστηκε η δημιουργία μιας ζώνης προστασίας τριών χιλιομέτρων και μιας ζώνης παρακολούθησης δέκα χιλιομέτρων, γύρω από την περιοχή όπου εντοπίστηκε το κρούσμα.

Σχετικές ειδήσεις